Fabrică unică în România. Va onora comenzi și din țară, dar va trimite marfă și la export

În România va lua ființă o fabrică unicat, după ce Ministerul Culturii a anunțat că va finanța dezvoltarea unei fabrici de decoruri pentru teatru. Se anunță investiții masive, anul acesta, urmate de alte investiții și mai generoase, oferite de statul român.

La Timișoara va lua ființă o fabrică de decoruri teatrale, finanțată de Ministerul Culturii

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a vizitat, miercuri, fabrica de decoruri a Teatrului Național din Timișoara. Acesta a promis că ministerul pe care îl conduce va finanța dezvoltarea fabricii de decoruri, care va putea onora atât comenzile teatrelor din țară, dar va putea oferi marfă și la export, teatrelor din întreaga lume, dacă vor fi solicitări, scrie Impact.ro.

Prima fază a investiției înseamnă 560 de mii de lei, însă anul viitor vor mai fi injectați alți 5 milioane de lei în fabrica de decoruri a Teatrului Național Timișoara.

”La fabrica de decoruri se vor demara în viitorul apropiat investiţii de 560.000 de lei în prima fază, pentru achiziţionarea de echipamente strict necesare pentru diversificarea tipurilor de decoruri pe care cei de la TNTm le fac în aceast obiectiv, iar anul viitor se vor achiziţiona utilaje de mare anvergură asistate de calculator, care vor putea să debiteze diverse materiale, de la lemn până la metal şi polistiren, astfel încât fabrica noastră să furnizeze decoruri pentru toate instituţiile de cultură din ţară şi din străinătate, care sunt interesate de aceste aspecte.

Este o investiţie nu doar în sectorul cultural timişorean, ci creează şi premisele unei extinderi a activităţii şi a creşterii numărului de angajaţi de acolo, având urmări pozitive asupra zonei noastre”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

În prezent, atelierele şi fabrica de decoruri onorează strict funcţia de a asigura decorurile pentru spectacolele Teatrului Naţional Timişoara, dar întâmpină dificultăţi privind dotările tehnice şi de personal necesar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati