FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei pentru înlocuirea rețelei în regim de urgență. Peste 200 de blocuri n-au căldură și apă caldă

1
264
Apa caldă se lasă așteptată de bucureșteni.
Apa caldă se lasă așteptată de bucureșteni.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat mai multe răspunsuri de la compania de termoficare a Capitalei, Termoenergetica, în condițiile în care locuitorii din peste 200 de blocuri din București nu au în aceste zile căldură și apă caldă deși, spre finalul săptămânii, temperaturile ajung chiar sub 0 grade Celsius.

  • FACIAS duce o luptă continuă pentru drepturile cetățenilor din București încă de anul trecut, iar pentru asta a dat deja în judecată Primăria Capitalei, solicitând instanței să oblige Primăria și compania de termoficare să urgenteze lucrările. 

FACIAS solicită instanței să oblige Primăria și compania de termoficare să urgenteze lucrările.

”În prag de iarnă, Capitala rămâne iar fără căldură și apă caldă. Locatarii din aproximativ 220 de blocuri, vorbim de peste 100.000 de oameni, sunt nevoiți să-ți încălzească apă pentru a se spăla și să înfrunte frigul din case, în condițiile în care temperaturile pot ajunge noaptea și până la -2 grade Celsius”, se mai arată în comunicatul citat.

Fundația solicită administrației locală să urgenteze lucrările prin alocarea mai multor bani și oameni.

”Să subcontracteze lucrările dacă nu există suficientă resursă umană internă și să lucreze în schimburi, totul pentru a finaliza la timp lucrările. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum Bucureștiul are parte de aceleași probleme.

Fundația a trimis zilele acestea o serie de întrebări pentru a vedea progresele sistemului față de anul 2022. Răspunsul primit de la Termoenergetica indică doar continuarea lucrărilor inițiate în anul anterior, fără a oferi un plan clar sau termene de finalizare. Concret, nimic nou anul acesta. Nu doar că nu au încheiat ce trebuia finalizat iarna trecută, dar nu au început nicio lucrare planificată pentru 2023”, susțin reprezentanții FACIAS.

Răspunsuri concrete a cerut FACIAS de la autorități și în instanță, dar și ”planuri de acțiune detaliate și să își asume responsabilitatea pentru gestionarea deficitară a sistemului de termoficare, dar și să plătească atât cât e necesar astfel încât bucureștenii să nu mai sufere”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.