Factură de aproape 6.000 de lei primită de un bucureştean la energia electrică. Bărbatul spune că în apartament nu locuiește nimeni

Un bărbat din Bucureşti se numără printre cei care au primit facturi uriaşe la energia electrică. Acesta are de plătit aproape 6.0000 de lei, deşi în apartamentul cu două camere nu stă nimeni.

Un bărbat din Sectorul 1 a aflat că are de plătit aproape 6.000 de lei pentru trei luni.

Bărbatul spune că apartamentul de două camere a fost al soacrei sale ,care a murit la sfârşitul anului 2019, iar din luna martie nu mai locuieşte nimeni acolo.

„Aceasta este factura trimisă de Enel pentru plata sumei de 5.900 de lei. Există un index vechi raportat, autocitire, apoi se vede un index nou care este aberant, consumul apare de 9 mii de Kilowati, este aberant.

Nu locuiește nimeni aici, nu avea sens să las un frigider în priză. Aici a locuit soacra mea, care a decedat la sfârșitul anului 2019. De atunci au fost muncitori care au renovat apartamentul. Noi nu locuim aici. Probabil în martie s-au terminat lucrările la apartament. De atunci apartamentul a fost gol. E vorba de un apartament de doua camere, care nu e unitate de producție…

Septembrie 2020 – 62,95 lei, octombrie 2020 – 36,47, decembrie – 38, ianuarie – 24 și ceva, februarie – 96 de lei. Începând din martie, valorile sunt negative pe facturile emise de Enel. În iulie, cei de la bloc ne-au anunțat că trebuie schimbate vechile contoare pe tot blocul și au pus un contor inteligent, a venit o echipa. Probabil ei când au scris cifra respectivă, au trecut o cifră aberantă. Este o părere pe care mi-am făcut-o în urma a două zile de stupoare”, a povestit bărbatul, potrivit Digi24.

Enel: Vechiul contor prezenta erori tehnice

Potrivit furnizorului de energie electrică, consumul de pe factură a apărut deoarece vechiul contor prezenta erori tehnice.

„Operatorul de distribuție a constatat că echipamentul care a înregistrat consumul specificat în factură prezenta erori tehnice, fiind înlocuit încă din luna iulie cu un contor inteligent, cu ajutorul căruia clientul poate avea un control mai bun al consumului lunar de electricitate. În paralel, s-a demarat și procesul de recalculare al indexului de demontare și, implicit, a sumei de plată”, a transmis Enel.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati