Facturi gaze și curent. Ministrul Virgil Popescu: ”Problema pe care am avut-o este că furnizorii nu au aplicat legea” – VIDEO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat, marți, noile măsuri care intră în vigoare la 1 februarie. Acesta spune că recalcularea se aplică pentru toate facturile eronate. ”Problema pe care am avut-o este că furnizorii nu au aplicat legea”, a precizat el.

”Vrem să introducem obligativitatea refacerii facturilor greșite, neperceperea de penalități și interzicerea debranșării, pentru absolut toate facturile întocmite eronat”, a declarat Popescu, marți. Este vorba de un milion, un milion și jumătate de facturi, a completat acesta.

„În mod normal, când se ștornează facturile e clar că s-a luat o sumă în avans și oamenii ar trebui să primească banii înapoi, dacă suma este mai mare de 100 de lei, dar dacă sunt aproximative sumele se scad în următoarea factură.

Niciun român nu va plăti mai mult de 80 de bani /kw. Va fi o reducere foarte mare. La gaze vorbim de 31 de bani. Prețul gazului va fi 125 bani mgw. Depinde fiecare cât consumă”, a declarat ministrul.

Acesta a spus că el a plătit, în urmă cu două săptămâni, 340 de lei la gaze ”și la energie în jur de 100 și ceva de lei. Nu mi s-a părut că a fost o creștere.”

”Măsurile intră în vigoare cu data de 1 februarie. Evident, mărim plajele de consum de la 1000 la 1500 şi de la 300 la 500. Discutăm împreună cu Ministerul de Justiţie să vedem dacă se pot face şi recalculări în spate. Ordonanţa cu modificările va fi aprobată săptămâna viitoare.

Faptul că, până la 31 iunie, se fac regularizări la tot consumul din această perioadă, putem discuta inclusiv de luna ianuarie, poate de ce nu, dacă Ministerul ne permite, să discutăm de plajă de consum şi în noiembrie şi în decembrie.”, a completata acesta, marți.

Întrebat dacă se poate spune că a fost greșită legea adoptată în toamnă în Parlament, el a adăugat: „Nu, în toamnă în Parlament s-a votat și s-a modificat ordonanța de urgență care nu prevedea nici plafoane, nu prevedea nici multe plaje de consum, nu prevedea nici instituții, deci practic a fost modificată complet, 100%, în Parlament. (…) Legea s-a aplicat, problema pe care am avut-o este că furnizorii nu au aplicat legea”.

El a fost întrebat dacă îşi dă demisia din fruntea ministerului.

„Eu nu comentez lucruri pe care nu le-am spus. De la început am spus că eu nu recomand nimănui şi puteţi vedea exact în ambele înregistrări că eu nu recomand nimănui, nu pot să spun nimănui acest lucru, nu plătesc o factură în mod eronat şi merg până în pânzele albe, am şi explicat cele două cazuri pe care le-am avut de-a lungul timpului, în urmă cu doi ani de zile, un urmă cu un an şi ceva de zile sau trei ani şi în urmă cu doi ani de zile, astea sunt fake-news-uri”, a afirmat Virgil Popescu.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati