Familia Regală a României merge la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Familia Regală a României a anunțat într-un comunicat oficial că va participa la funeraliile de la Londra ale reginei Elisabeta a II-a.

”Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis Familia Regală în comunicatul oficial.

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie la ora locală 11:00 (10:00 GMT) la Westminster Abbey din Londra, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat sâmbătă noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Pregătiri intense la Londra pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

În timp ce milioane de britanici plâng dispariția Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic, la Londra se fac pregătiri intense pentru ceea ce se prefigurează a fi unul dintre cele mai mari evenimente diplomatice ale acestui secol.

”Sunt zeci de kilometri reali de astfel de garduri care au fost montate în Londra, în zona centrală, acolo unde regina va fi depusă începând de miercuri”, a transmis Maria Coman, trimisul special Antena 3 la Londra.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati