Fântână arteziană la Doamna Ghica. Apa caldă a bucureștenilor țâșnește din țevile sparte

Un jet de apă înalt de circa 2 metri țâșnește, în această dimineață, dintr-o conductă avariată, în Sectorul 2.

Avaria s-a produs la o țeavă din preajma șantierului pasajului suprateran Doamna Ghica, pe care îl construiește Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane SA.

Mai exact, o conductă s-a spart pe sensul de ieșire spre zona Delfinului din intersecția Șoselei Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina.

Înainte să înceapă construcția structurilor podului (rampe, pile etc.) în zonă, Compania Municipala Energetica SA a lucrat la relocarea și modernizarea rețelei de termoficare, scrie spotmedia.ro.

Cu alte cuvinte, a înlocuit conductele vechi și uzate cu unele noi, învelite în manta de burete (în care se găsesc senzori). La rândul ei, mantaua de burete e învelită cu o folie rezistentă.

Potrivit informațiilor Companiei Municipale Energetica SA, avaria putea fi cauzată de un por (o gaură mică în țeavă sau în cordonul de sudură care leagă țevile, dar care se poate lărgi – n.red.).

De fapt, potrivit CM Energetica, de la porțiunea în care s-a produs avaria spre intersecția Delfinului, conductele vechi nu au fost înlocuite.

În consecință, pe acele porțiuni sau la îmbinarea dintre porțiunile vechi și cele noi ale rețelei există riscul să se mai producă avarii.

Ulterior, însă, lucrătorii de la termoficare au constatat că avaria este, de fapt, la rețeaua de apă rece, administrată de Apa Nova.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati