Fantezie, umor, personaje fantasice, dar și adevăruri profunde puse pe scena Teatrului Coquette

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 8 aprilie de la ora 11.00 la spectacolul „Hainele cele noi ale Împăratului”, iar de la ora 19.00 actrița Dana Voicu vă așteptă la „Îngerul pantofilor”. Duminică, de la ora 11.00 „Califul Barză” și prietenii lui vă poftesc să le fiți alături în fantastica lor aventură.

Hainele cele noi ale Împăratului

Celebrul basm a lui Hans Christian Andersen a dat naștere unui spectacol plin de umor și învățăminte. În esență este o poveste despre mândrie, minciună și adevăr evocată cu talent de actorii Teatrului Coquette.

Împăratul, căci despre el este vorba își dorește mereu să fie cel mai iubit, dar din păcate nu prea stie cum sa obțină această dragoste unanimă din partea supușilor. De aceea începe să creadă că prin apariția lui în public în haine care mai de care mai frumoase sau mai sclipitoare reușește să-și cucerească poporul, care nu-și dorește altceva decât un suveran bun, drept și înțelept. Oare va reuși acesta să se facă plăcut și acceptat cu adevărat de către popor?

O poveste cu haz, răsturnări de situație și cu tâlc, la care Teatrul Coquette vă așteaptă cu drag.

Cu: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ingrid Bonța

Îngerul pantofilor, după Giovanna Zoboli

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim? Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Însă în acea noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, „nevăzutul”.

Cu: Dana Voicu
Un spectacol realizat cu sprijinul
UNITER.

Califul Barză

Spectacolul este inspirat din minunatele povești din „1001 Nopți” și reprezintă dramatizarea basmului „Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff, o frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât pentru copii cât și pentru adulți, cărora le promitem o porție bună de râs.

Pretențiosului Calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei. Vrăjitoarea le vinde o licoare fermecată, care îi transformă în animale. Aceștia uită cuvântul magic de transformare din nou în oameni și astfel rămân berze. Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei frumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare.

Cu: Mihai Căpățînă, Ruxandra Bălașu și Ingrid Bonța, scenografia este semnată de Daniel Divrician

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati