Fără alegeri pentru primăria Sectorul 5, în 2022; Surse guvernamentale: Alegerile nu sunt prioritare acum

Surse guvernamentale au declarat pentru ecopolitic.ro,  că nu se pune problema acum de discuții pe tema alegerilor parțiale în localitățile unde nu mai sunt primari, inclusiv în Sectorul 5 al Capitalei, după condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone: ”Când terminăm de rezolvat problemele țării vedem și de alegerile parțiale”.

Aşadar, cel puțin în acest an, nu se pune problema organizării unor alegeri parțiale, aceleași surse precizând că în acest moment sunt mult mai multe probleme de rezolvat, cum ar fi cele din energie.

Peste 40 de localităţi sunt în prezent fără primar, din varii motive – deces, incompatibilitate, condamnări la închisoare sau demisie, unele chiar din 2021.

La 23 iunie, o informare a Autorităţii Electorale Permanente intra pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, pentru ca membrii Executivului să ia la cunoştinţă că, potrivit documentelor ajunse la AEP, 39 de localităţi (36 de comune şi trei oraşe) nu mai au primar, iar o comună nu mai are Consiliu Local, fiind dizolvat. Acestea erau doar localităţile la care exista întreaga procedură a documentelor îndeplinită, pentru că, de exemplu, la acea dată şi Primăria Sectorului 5 era fără primar, după condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone, dar nu ajunsese decizia de încetare a mandatului.

Motivele funcţiilor vacante au fost nenumărate: decese ale edililor, condamnarea lor la închisoare, decizii de incompatibilitate, demisii din diferite motive etc.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati