Fără carantină în București și Ilfov, însă vor fi întărite măsurile de control

Comitetul tehnico-științific din subordinea CNSU nu a aprobat vineri propunerea INSP de a se institui carantina zonală în București și în județul Ilfov, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat. Cu toate acestea, vor fi întărire măsurile de control şi este posibil să fie luate alte decizii peste cele care există în prezent.

”Astăzi a avut loc întâlnirea Grupului Tehnico-Ştiinţific în cadrul căruia ne-am consultat pe propunerea INSP-ului de carantinare a Bucureşti-Ilfov. Hotărârea votată în majoritate în cadrul grupului a fost de a propune de a nu se carantina Bucureşti-Ilfov, asta va fi propunerea care va merge către CNSU şi care, în cursul zilei de astăzi, va fi prezentată miniştrilor şi membrilor CNSU şi premierului.

1. De a nu se institui măsura. 2. De a se întări toate măsurile de control şi de implementare, de inspecţie a măsurilor care există până acum. 3. Propunerea de a abilita Grupul Tehnico-Ştiinţific şi INSP de a veni cu măsuri suplimentare dacă se impune, pe care să le propunem CNSU spre adoptare.

Deci măsuri suplimentare peste cele care există acuma, dar asta nu se va face astăzi, urmează să fie subiectul unor discuţii şi să fie prezentat CNSU într-o altă dată”, a declarat Arafat, vineri, într-o conferinţă de presă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati