Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii organizează astăzi o grevă de avertisment

0
308
Foto Facebook / Ministerul Muncii

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii organizează, miercuri, o grevă de avertisment, angajaţii fiind nemulţumiţi că niciun Guvern nu a ”tratat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe măsura importanţei pe care o are”, deşi are activitate directă cu publicul. Sindicaliştii reclamă că salariile sunt mult mai mici decât ale celor din alte sectoare din administraţie, deşi condiţiile de muncă sunt dificile, iar lipsa de personal este acută, potrivit news.ro.

”De ani la rând cerem să ne fie ascultate doleanţele. Niciun Guvern al României nu a tratat Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pe măsura importanţei pe care o are, este un minister în relaţie directă cu oamenii, cu puternic impact social. Permanent a fost minimizat efortul nostru, neluat în seamă. În toate acţiunile noastre ne-am gândit în primul rând să nu afectăm beneficiarii. De data asta, nu se mai poate! Clasa politică, răspunde-ne nouă şi societăţii de ce am ajuns aici?!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Sindicaliştii solicită salarii egale cu ale angajaţilor din alte instituţii din administraţie (ANAF, sănătate, APIA).

”Pentru colegi din aceeaşi familie ocupaţională au fost identificate şi adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca şi pentru noi, angajaţii instituţiilor Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, să fie adoptate măsuri imediate. Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanţilor şi a factorilor decizionali. Soluţionarea imediată a acestei discrepanţe şi asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuţiei noastre la societate constituie o necesitate imperioasă”, au arătat ei.

Aceștia mai cer condiții bune de muncă, deblocarea posturilor și asigurarea resurselor necesare pentru a-și desfășura activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.