Femei de succes: Hildegard Brandl, arhitect și antrepenor, a participat la Conferința Internațională ”Femei Antreprenor” de la Split, în Croația

La mijlocul săptămânii trecute, joi, 20 ianuarie 2022, a avut loc la Split, în Croația, Conferința internațională ”The Women Entrepreneurs Check-In”, organizată sub brandul Lifestyle Check-in, companie condusă de românca Monica Ioanițescu. Lifestyle Check-in își propune să aducă împreună companii internaționale din turism, entertaiment, modă, frumusețe și stil de viață, desfășurate în locații deosebite precum galerii de artă, iahturi sau hoteluri., scrie ecopolitic.ro

De această dată, Conferința de networking, care s-a adresat femeilor antreprenor interesate de noi conexiuni de afaceri, schimb de experiență și bune practici, a avut loc la Kavana Central, parte a Heritage Hotel Santa Lucia, situat la Narodni trg 1, Split.

Tema întâlnirii a fost construită în jurul ideilor de creștere a gradului de conștientizare cu privire la femeile antreprenor și afirmarea rolului femeilor în economiile țărilor din care provin.

Speakeri și jurnaliști din Croația, România și Austria s-au alăturat evenimentului printr-o dezbatere despre antreprenoriatul feminin pentru a celebra ideile bune de afaceri și antreprenorii în devenire, subliniind în același timp rolul influent pe care îl joacă femeile în comunitatea de afaceri.

Reuniunea Femeilor Antreprenor/The Women Entrepreneurs Check In a fost moderată de cunoscuta jurnalistă Daniela Rogulj de la Total Croatia News care, pe parcursul celor 3 paneluri, a subliniat importanța susținerii femeilor, a colaborării și relaționării, mulțumindu-le tuturor, împreună cu directorul Camerei de Comerț a Regiunii Split, Joze Tomaš, pentru implicarea și participarea directă.

Split Hildegard BrandlAl doilea panel a abordat tendințele în afaceri și modul în care ne putem proiecta viitorul feminin prin proiecte conduse de Hildegard Brandl și Cornelia Rieger. 

Hilde Brandl, (Hildegard Helene Brandl) născută în România, a studiat arhitectura la București și Dortmund și și-a înființat primul birou de arhitectură în Venezuela. În 2009, s-a întors în Europa și a deschis în România UNITH2B Architects, împreună cu partenera sa de afaceri, arhitecta Anca Sandu.

Hilde este puternic implicată în proiecte de voluntariat – este membră a Asociației Liderilor de Afaceri din România, membră a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană AHK și liderul proiectului ANTREPRENORESTI – Adoptă un sat.

  • Vorbește cursiv șase limbi străine. În prezent este Președinte al Organizației Oamenilor deAfaceri București și Coordonator al Comisiei Naționale pentru Mediul de Afaceri a PNL.

În calitate de membru fondator și membru al consiliului de administrație al Asociației Societăților de Arhitectură din România(ASAR), ea sprijină simplificarea legislației și a politicilor publice în domeniul construcțiilor. Este unul dintre membrii fondatori ai ROBELO – Romanian Best Locations – o platformă pentru locații turistice excepționale din România și promovează cu pasiune peisajele sălbatice și experiențele unice, pe care le oferă România.

La Conferința de la Split, Hildegard Brandl a povestit despre experiența ei profesională și de viață. A vorbit și despre experiența ei de femeie în lumea politică dominată de bărbați și despre cele mai importante lecții pe care le-a învățat.

Hildegard Brandl Split,Mă întreb de multe ori – acest lucru m-ar omorî? Nu. Deci îl fac. Orice lucru care nu ne omoară, ne face mai puternici.

A spune da oportunităților, chiar și în domenii precum politica, care nu îmi erau familiare, a fost una din deciziile bune, care m-au ajutat să înțeleg mai bine rolul politicului în dezvoltarea unei țări și totodată să am succes în lumea afacerilor”, a spus Hildegard.

Evenimentul a înglobat si secțiunea de întrebări adresate publicului odată ce vorbitorii și-au încheiat prezentarea iar pauzele dintre fiecare dezbatere au inclus momente artistice, cu muzică acustică de Michelle Rowsell, portrete realizate pe loc de artista Sunica Kuzmanić Perišin Tomljanović și lucrări de artă de Esther Canata și sculpturi deosebite din lemn recuperat realizate de Earth Wind Desire precum și bijuterii Pierre Lang din Austria.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati