Femeie de 50 de ani, prinsă pe Aeroportul Otopeni când a vrut să intre în ţară cu cei trei nepoţi ai săi, deşi doi dintre ei nu aveau documente legale

O femeie de 50 de ani a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni când a vrut să intre în ţară cu cei trei nepoţi ai săi, deşi doi dintre ei nu aveau documente legale care să le aparţină.

  • Femeia le-a spus poliţiştilor de frontieră că acei copii nu aveau documente valabile, iar cele prezentate la control sunt ale unor rude apropiate, relatează news.ro.

“În data de 7 octombrie a.c., la ora 02.55, s-a prezentat la controlul documentelor, pe sensul de intrare în ţară, venind din direcţia Los Angeles, via Varşovia, o persoană de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, cetăţean român, din judeţul Vâlcea, împreună cu 3 minori (două fete şi un băiat), despre care a declarat că sunt nepoţii ei. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor şi au constatat că unul dintre minori (în vârstă de 1 an) deţine document autentic şi valabil de călătorie, în timp ce cele două minore nu sunt unele şi aceleaşi persoane din documentele prezentate”, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia de Frontieră.

”Imediat a fost luată legătura cu DGASPC Ilfov care a trimis un reprezentant la faţa locului, iar cercetările au fost continuate pentru stabilirea identităţii reale a minorelor. Astfel, s-a stabilit că acestea sunt cetăţene românce, în vârstă de 8, respectiv 2 ani. Totodată, s-a stabilit că femeia este, într-adevăr, bunica paternă a celor trei copii. Aceasta a declarat că s-a recurs la această metodă întrucât copiii nu aveau documente valabile, iar cele autentice prezentate aparţineau unor rude apropiate”, se precizează în comunicat.

  • Bunica celor trei copii este cercetată acum, în stare de libertate, pe numele ei fiind întocmit dosar penal.

“În consecinţă, faţă de bunica celor trei minori s-a dispus măsura cercetării penale în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals privind identitatea, instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea şi tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat. Întreaga activitate s-a desfăşurat în prezenţa reprezentantului D.G.A.S.P.C. Ilfov, minorilor fiindu-le permisă intrarea în ţară împreună cu bunica, urmând ca, ulterior, asistenţii sociali să efectueze o anchetă la domiciliul din Vâlcea al persoanelor”, arată Poliţia de Frontieră.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati