Femeie mușcată de un câine în Sectorul 1. Proprietarul animalului a fost amendat cu 2.500 lei

O femeie a fost atacată și mușcată de un câine, în această dimineață, pe o stradă din Sectorul 1. Incidentul a fost semnalat la numărul de urgențe 112. În urma rănilor suferite, femeia a fost transportată pentru îngrijiri la o unitate medicală.

În această dimineață, în jurul orei 7.00, poliţiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 4 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la un incident petrecut în Sectorul 1. O femeie a fost mușcată pe stradă de un câine, care avea stăpân.

În urma apelului primit, polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului și au demarat verificările necesare. La fața locului a venit și un echipaj de la Ambulanță, care i-a acordat victimei primul ajutor, apoi a transportat-o la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri suplimentare.

Polițiștii l-au identificat pe proprietarul câinelui, care va fi dus la sediul Serviciului pentru Protecția Animalelor, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Potrivit Primăriei Sectorului 1, incidentul a avut loc pe strada Medrești. Din primele date, câinele a scăpat dintr-o curte și a atacat o femeie.

Este vorba de un metis care are stăpân.

„Când polițiștii locali au ajuns la fața locului, acolo era deja un echipaj de la Serviciul pentru Protecția Animalelor din cadrul MAI. Polițiștii locali au tranchilizat câinele, iar proprietarul a fost sancționat cu suma de 2.500 lei”, au precizat reprezentanții Primăriei.

În acest moment, se fac cercetări de către Serviciul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunea de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, faptă prevăzută și pedepsită de OUG nr. 55/2002.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati