Festival de Artă Stradală, între 6-8 octombie, în Parcul Tei din Sectorul 2. Macanache, DOC, Johny Romano şi Subcarpați vor urca pe scenă

În perioada 6-8 octombie, în Parcul Tei din Sectorul 2 are loc „Festivalul de Artă Stradală”, un festival organizat de Centrul Cultural Mihai Eminescu şi finanțat de Primăria Sectorului 2.

Timp de 3 zile, bucureştenii se pot bucura de concerte în aer liber, activităţi de creaţie precum graffiti sau linogravură, demonstrații de role, skate sau trotinete, dar şi alte activităţi. Intrarea la festival este gratuită. 

Concertele în aer liber sunt susținute de artiști cunoscuţi, precum Macanache, DOC, Johny Romano, YNY Sebi şi Subcarpați – care împart scena cu Ioana Milculescu şi Cred Că Sunt Extraterestru, artiști apreciaţi de publicul tânăr, a căror muzică îmbină perfect elementele de folclor cu ritmuri moderne, de electro şi hip-hop.

Festivalul de Artă Stradală este inspirat şi de faptul că mişcarea hip-hop îşi are originile în Sectorul 2.

În anii 90, popularitatea hip-hop-ului românesc a crescut exponenţial şi datorită melodiilor B.U.G Mafia, trupă care a început să creeze muzică în cartierul Pantelimon, după cum aminteşte una dintre cele mai ascultate melodii ale lor „Pantelimonu’ Petrece”.

Festivalul de Artă Stradală reprezintă o ocazie bună de a explora cultura modernă şi de a participa la diverse ateliere de creație, cum ar fi graffiti, stencil, linogravură, desen, pictură, lucru manual, tatuaje temporare, face painting sau benzi desenate.

Programul Festivalului de Artă Stradală din perioada 6-8 octombrie 2023: 

Ateliere de pictură pentru copii au loc zilnic de la ora 10:00 la ora 12:00, iar atelierele de creație sunt planificate începând cu ora 15:30 până la 18:30.

Primul concert, cel de vineri – 6 octombrie, este susţinut de Johny Romano şi YNY Sebi, începând cu ora 20:00.

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 19.00 vor urca pe scenă cei de la Subcarpaţi, Cred Că Sunt Extraterestru şi Ioana Milculescu.

Duminică, 8 octombrie, atmosfera festivă va fi asigurată de artiştii DOC şi Macanache, începând cu ora 20:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati