Festival de filme realizate de femei 10-14 mai, București

Festivalul de film Cinefemina este primul și singurul eveniment din România care își propune să promoveze regizoarele și producătoarele din industria cinematografică europeană. Evenimentul se va desfășura la Cinema Elvire Popesco din București în perioada 10-14 mai 2023. Scopul acestui festival este de a aduce în atenția publicului viziunile și creațiile artistice ale femeilor din Europa din industria cinematografică, precum și de a oferi o perspectivă diferită asupra lumii, aceea a femeilor, într-o industrie globală dominată de bărbați.

Prima ediție a festivalului a avut loc în 2021 prin colaborarea a 9 membri EUNIC și a prezentat filme regizate de femei din țări precum: Italia, Spania, Franța, Suedia, Germania, Grecia. În 2022, festivalul s-a mutat la cinematograful Elvire Popesco și a prezentat 11 filme din 10 țări europene, proiectând la deschidere filmul german „Lo(s)gellassen”, în prezența regizoarei Brigitte Drodtloff.

După succesul din 2022, festivalul revine la București și se va extinde și în cadrul evenimentelor Capitalei Culturale 2023, la Timișoara cu un program de 12 producții europene regizate sau create de femeile din Europa. În plus față de proiecțiile de film, festivalul va invita la București o parte dintre regizoare, ce vor participa la dezbateri și sesiuni de întrebări și răspunsuri alături de experți din domenii conexe, ONG-uri, jurnaliști și alți profesioniști. Prin aceste discuții, festivalul își propune să contribuie la creșterea conștientizării privind rolurile de gen și să evidențieze modelele feminine de referință în industrii tradițional dominate de bărbați.

„Ne bucurăm să vedem că festivalul a ajuns la a treia ediție și continuă să crească, anul acesta avem mai mulți membri EUNIC care participă și mai multe regizoare care vor veni la festival. Acest lucru arată că munca și vocile femeilor regizoare și realizatoare de film europene sunt din ce în ce mai remarcate”, a declarat Therese Hydén, ambasadorul Suediei la București.

Pentru mai multe informații conectați-vă la pagina noastră de Facebook: https://web.facebook.com/cinefemina

Biletele și programul pentru Festivalul Cinefemina vor fi disponibile pe Eventbook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati