Festivalul „American Independent Film” se ține anul acesta la București

American Independent Film Festival (AIFF), ediţia a 6-a, va avea loc între 15 şi 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco şi Cinema Muzeul Ţăranului din Capitală, iar pe 16 şi 17 aprilie la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

”Ediţia din 2022 înseamnă o revenire la formatul dinaintea restricţiilor, cu săli ce vor putea fi ocupate la întreaga lor capacitate, (…) iar toate încasările ce revin festivalului în urma vânzării biletelor vor fi donate către familiile de ucraineni care fie continuă să trăiască în aşezările cuprinse de război, fie s-au refugiat în România”, informează un comunicat al organizatorilor, Asociaţia Cinemascop, precizează pressonline.ro.

În deschiderea festivalului va fi proiectată una dintre cele mai neconvenţionale producţii ‘indie’ ale anului – ‘Red Rocket’, regia Sean Baker, peliculă care a figurat în competiţia de la Cannes din 2021.

În premieră, la ediţia din acest an, va fi prezentat şi filmul ‘The Outfit’, realizat de Graham Moore, peliculă ce a fost prezentată prima dată în cadrul Berlinale Special 2022.

Din programul festivalului face parte şi filmul ‘Land’, cu actriţa americană Robin Wright.

Vizualul de anul acesta al festivalului celebrează 40 de ani de la lansarea ‘E.T. Extraterestrul’, film semnat de Steven Spielberg.

În cadrul ediţiei de la Bucureşti a American Independent Film Festival vor fi anunţaţi şi finaliştii celei de a 4-a ediţii a Concursului de scenarii Write a Screenplay for…, organizat de Asociaţia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe.

Anul acesta, scenariştii au fost invitaţi să scrie pentru actriţa Ioana Bugarin, iar deadline-ul de depunere a aplicaţiilor este 31 martie.

AIFF.6 este un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati