Festivalul Festin de Rusalii va avea loc în acest an pe Bulevardul Basarabiei, la intrarea în Parcul Naţional, de joi, 1 iunie şi până luni, 5 iunie, anunță organizatorii într-un comunicat de presă.
Aici bucureștenii vor descoperi rețete delicioase, gata să cucerească și cel mai pretențios spectator, o selecție specială din meniul de primăvară, delicii culinare numai bune de așezat pe masă.
Preparate din bucătăria tradițională românească, trufandale ale primăverii, căpşuni aromate şi cireşe dolofane, zeci de rețete delicioase, sunt gata să cucerească gusturile bucureștenilor.
”Va fi un ospăţ pe cinste întrucât motive de sărbăoare avem, Ziua Copilului şi Sărbătoarea de Rusalii, iar gazdele vor fi cei mai pricepuţi bucătari de la The Bridge, cu preparate care mai de care mai ademenitoare: tocănițe de primăvară, de legume ori cu carne, grătare pline, frigărui, mititei, jamboane, cotlete, garnituri şi salate fel de fel, ce mai, adevărat deliciu de „te lingi pe degete”, potrivit organizatorilor.
Va fi prezent şi Ciobanul Nicolae, vestit pentru preparatele de la stână, şi va pregăti pentru toţi cei prezenţi tocănițe la ceaun cu nemiluita, pastramă pe grătar, friptă bine ori în tocană, grătare stopite cu bere ori vin şi condimentate straşnic, ca la stână, brânză pentru un bulz imens ce se va rumeni la grătar, şi multe alte specialităţi tradiţionale, din inima Maramureşului, aşa cum numai ciobanii ştiu să prepare în vârf de munte!
Organizatorii vă vor întâmpina şi cu deserturi tradiţionale numai bune de devorat sau de luat acasă: plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, gogoşi, clătite, prăjituri de casă, turtă dulce, îngheţata, kurtos kalacs, miere, dulcețuri, siropuri și sucuri naturale, prăjituri, baclavale și alte bunătăți.