Festivalul Internaţional George Enescu se desfășoară în sistemul unei loterii. Cum se pot achiziționa biletele

Iubitorii de muzică clasică se pot înscrie pentru loteria abonamentelor la cea de a 25-a ediţie a Festivalului George Enescu.

Din cauza numărului foarte mare de cereri, organizatorii le vor acorda în urma unei extrageri, astfel încât să asigure şanse egale tuturor doritorilor. Festivalul se va desfăşura pe parcursul a patru săptămâni, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, scrie Stirile ProTV.

Înscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc online, între 9 şi 28 iunie. Tragerea la sorţi va fi organizată pe 1 iulie, la Ateneul Român, iar din acel moment, câştigătorii îşi pot cumpăra biletele.

„Va exista o perioadă de 10 zile pentru achiziţionarea acestor bilete, după ce se va organiza loteria, după această loterie este perioada de plată şi după data de 19 iulie începem vânzarea biletelor care au mai rămas.”, a declarat Mihai Constantinescu, director executiv Festivalul Internațional George Enescu.

Programul artistic va fi susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de patru săptămâni, dar cu măsuri care să reducă riscurile de infectare. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii, la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio şi Sala Auditorium.

La Ateneu se va merge pe un grad de ocupare de 70 la sută din locuri, iar spectatorii trebuie să prezinte dovada vaccinării, dovada unui rezultat negativ PCR sau antigen, rapid sau dovada prezenței anticorpilor.

La Sala Palatului se va merge pe un grad de ocupare de 50% din sală şi acolo nu este nevoie de astfel de documente, ci doar pe păstrarea distanţării fizice şi purtarea măştii.

Organizatorii au renunţat la Seria “Concertele de la miezul nopţii“, desfăşurate în mod obişnuit la Ateneul Român, tot din motive sanitare.

Festivalul Internaţional George Enescu, aflat la cea de-a 25-a ediţie, va celebra 140 de ani de la naşterea marelui compozitor, şi este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati