Festivalul Lights On ar putea fi organizat în acest an și la București

0
210

Vicepimarul Sectorului 2, Alexandra Chirilă, a anunțat, joi, că festivalul Lights On, care a început la Cluj în 2018, ar putea fi organizat și în Capitală.

„Unul din motivele pentru care am vrut să lucrez în administrația publică locală a fost dorința și oportunitatea de a aduce evenimente culturale inovative in sectorul nostru.Pentru ședința de consiliu de azi am pregătit un proiect pentru un astfel de eveniment: Lights On Romania

Lights On este un festival de lumină recunoscut la nivel european, pornit în 2018 în Cluj-Napoca. Prin intermediul unor instalații de lumină produse de artiști români și străini dorim să punem în valoare bogatul patrimoniu local al sectorului și să ne reconectăm cu sectorul și orașul nostru.

Este organizat în lunile decembrie sau ianuarie când zilele sunt scurte tocmai ca să aducă lumină și să ne încurajeze să ne petrecem timp afară”, transmite pe Facebook viceprimarul Alexandria Chirilă.

Lights On București, exclusiv în Sectorul 2 în luna decembrie

Astfel, prima ediție a festivalului Lights On București ar urma să se desfășoare exclusiv în sectorul 2 între 10-19 decembrie.

„Vor fi 10 zile în care ne vom bucura de instalațiile luminoase plasate în 9 locuri care vor compune un traseu cultural prin sector. Printre instalațiile propuse sunt și ‘Museum of the Moon’ sau ‘Mi-e dor de tine’ cu răspunsul ‘Și mie’ pus într-un oraș din străinătate creând punți între noi și românii din diaspora”, a adăugat viceprimarul.

Ea a adăgat că festivalul de lumini Lights On Romania face parte din International Light Festivals Organisation alături de alte festivaluri renumite precumLa Fête des Lumières, Canary WharfWinter Lights sau GLOW Eindhoven.

Mai mult, spune Chirilă, acesta a fost unul dintre puținele evenimente care au putut fi organizate pe timp de pandemie pentru că nu presupune aglomerări.

„Deci oricare va fi situația pandemică la momentul respectiv, șansele să ne bucurăm de un eveniment cultural și artistic sunt bune. Anul trecut, pe pandemie, a fost vizitat de peste 100.000 de clujeni în condiții de siguranță”, a precizat Chirilă.

Pregătirile pentru festival încep de acum

Viceprimarul a menționat că pregătirile pentru festival încep de pe acum chiar dacă e programat abia în iarnă.

„Știu că abia ieșim din iarnă și gândul ne e la primăvară, zile lungi și luminoase, însă Lights On va fi un eveniment cultural care ne va bucura zilele de iarnă și pentru care muncim de acum.

Am încredere în toți colegii mei din consiliul local că vor dori și ei să aducem un astfel de eveniment la noi în sector anul acesta, un an în care suntem cu toții dornici de evenimente și ne dorim să ieșim din vremurile întunecate de pandemie. Să aprindem lumina, zic! Lights On”, a încheiat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.