Festivalul „Toamna la Ceaun” aduce aromele toamnei pe Bulevardul Basarabia, între 19-22 septembrie

În perioada 19-22 septembrie, Bulevardul Basarabia, la intrare în Parcul Național, devine locul unde aromele de toamnă se întâlnesc într-o competiție delicioasă.

Festivalul „Toamna la Ceaun” promite o experiență culinară de neuitat, cu zeci de ceaune pregătite să îți cucerească papilele gustative.

De la tochitură moldovenească, tocănițe de oaie și gulaș de vită și fasole, până la sarmale, pastramă și celebrele preparate tradiționale la ceaun, nimic nu lipsește de sub capac.

Vedeta evenimentului? Un imens ceaun de zacuscă, cu tone de legume pregătite să fie transformate în delicii de toamnă.

  • ”Zeci de ceaune clocotesc de nerăbdare să-ți cucerească papilele gustative într-o competiție a aromelor cum n-ai mai văzut! De la borșuri și pastrame, până la sarmale, tocănițe și celebra zacuscă – nimic nu scapă de sub capac. Iar vedeta absolută, regele neîncoronat al festivalului, va fi… (ați ghicit!) CEAUNUL!”, precizează organizatorii, într-un comunicat de presă.

Grătarele sfârâie cu mititei, cârnați de Pleșcoi și ciolane pe jar, iar dulciurile – clătite, gogoși și kurtos kalacs – promit să îndulcească ziua fiecărui vizitator.

Festivalul „Toamna la Ceaun” are loc între 19 și 22 septembrie, pe Bulevardul Basarabia, intrarea în Parcul Național.

”Nu rata acest festival culinar unic, unde nimeni nu pleacă cu burta goală!”, transmit organizatorii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati