Festivalul ”Toamnă la ceaun” – începe azi, în Parcul Național din București

Festivalul „Toamna la ceaun” se va desfăşura de joi până duminică în Parcul Naţional din Capitală, „vedeta” ediţiei urmând să fie zacusca care va fi gătită sub ochii vizitatorilor, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de organizatori.

„Vă aşteptăm în Parcul Naţional cu o simfonie de bunătăţi la ceaune: tochitură moldovenească la ceaun de la ea de-acasă, tocană de oaie la ceaun, pastramă fiartă în vin şi usturoi la ceaun, pomana porcului, balmoş la ceaun, gulaş de vită la ceaun, gulaş de porc la ceaun, bordeiaş cu fasole la ceaun, iahnie de fasole la ceaun, varză cu afumătură la ceaun, tocăniţe de hribi cu smântână la ceaun, borş de peşte la ceaun. Bineînţeles, nu vor lipsi magiunul pregătit special pentru toate gospodinele şi multe alte reţete preparate la ceaun, piperate sau domolite, pe gustul tuturor”, s-a mai transmis în comunicatul remis agerpres.ro

Vizitatorii vor putea degusta must proaspăt. Nu vor lipsi plăcintele maramureşene, dulceţurile, brânzeturile şi afumăturile.

Meşterii populari vor fi şi ei prezenţi la festival cu ii, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, podoabe tradiţionale. Totodată, este organizată o zonă de distracţie pentru cei mici.

Sursa: agerpres.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati