Festivalul West Side Hallo Fest din Sectorul 6. Peste 80.000 de oameni în trei zile au ajuns pe insula Lacul Morii. Ciprian Ciucu: „Nu ne-am aşteptat!”

West Side Hallo Fest, festivalul de Halloween organizat în Sectorul 6, în acest weekend, a atras vizitatori din tot Bucureştiul şi chiar din provincie.
  • 10 tone de dovleci sculptaţi şi pictaţi, aproape 14.000 de copii şi adulţi participanţi la ateliere, la jocuri şi la activităţi sportive, circa 5.000 de fotografii făcute la cabinele foto, 3.500 porţii de cartofi, 50 kg de îngheţată de dovleac şi 5.200 de burgeri vânduţi. Acestea sunt doar câteva cifre din tot ceea ce a însemnat West Side Hallo Fest. În cele trei zile de festival, peste 80.000 de oameni au păşit pe insula Lacul Morii, devenită polul distracţie din Capitală şi nu numai.

Un festival de Halloween organizat în Sectorul 6, în acest weekend, a atras vizitatori din tot Bucureştiul şi chiar din provincie. De dimineaţa şi până seara târziu, valuri-valuri de oameni de toate vârstele se îndreptau, majoritatea costumaţi şi machiaţi, spre insula Lacul Morii. Vrăjitoare, stafii, zombie, drăcuşori, dovlecei, personaje din filme sau din desene animate, toţi aceştia au defilat prin mijloacele de transport în comun, apoi pe promenada Lacul Morii. A fost o adevărată paradă a costumelor, a coafurilor, a machiajelor sofisticate. Au muncit la ele ore în şir, chiar şi trei săptămâni, dar a meritat!

Insula Lacul Morii – un loc abandonat şi neamenajat de zeci de ani – a fost complet transformată într-un tărâm de poveste, cu decoruri inedite, plin de culoare, de veselie, de muzică, de activităţi pentru toate vârstele şi de bunătăţi culinare.

Primarul Ciprian Ciucu: „Au venit de 5 ori mai mulţi oameni decât ne-am aşteptat”

„Adevărul este că nu ne-am aşteptat, niciunul dintre noi, la asemenea participare/succes. Am plecat de la ideea să cioplim dovleci împreună cu copiii şi tinerii, să facem nişte ateliere, să aducem nişte vendori de bună calitate, în cadrul unor decoraţiuni specifice momentului. La care am adăugat şi o scenă şi să aducem nişte trupe faine româneşti. Am dedicat cu totul un buget de sub 100.000 de euro şi ne-am pus pe treabă să organizăm totul cu forţe proprii, fără firme de organizare de evenimente. Doar funcţionari din primărie şi ceva voluntari. Nu am avut buget dedicat pentru publicitate, pentru că în mintea noastră evenimentul era dedicat comunităţii Sectorului 6”, a declarat luni dimineaţa primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

S-a pregătit ceva restrâns, pentru comunitatea din Sectorul 6. „Şi a urmat nebunia!”

„Dimineaţa şi la prânz aveam atelierele cu dovleci, iar pe seară aşteptam tinerii. Şi a urmat nebunia! Aşteptam în jur de 15.000 – 20.000 de participanţi pe parcursul a trei zile, dar au fost peste 80.000. Am stat cu inima cât un purice şi cu ochii pe contorul (camera cu un soft care număra participanţii), fiind pregătiţi să oprim accesul dacă insula devenea neîncăpătoare.

Foarte mulţi, mai ales cei care soseau până în ora 19.00, erau încântaţi de organizare şi de atmosferă. Alţii, câţiva, s-au arătat nemulţumiţi de organizare. De înţeles, dar ei nu ştiau că erau de patru sau de cinci ori mai mulţi decât am prefigurat. Presiunea pe organizatori, pe colegii mei, pe vendori, pe forţele de ordine şi pe firma de pază, a fost mare.

Până la urmă, totul a fost bine, atmosfera a fost fabuloasă, participanţii au fost la înălţime, iar costumele lor au crescut imens calitatea festivalului. A fost fain, am petrecut timp de calitate la noi, în Sectorul 6, şi am atras (fără să ne propunem) participanţii din tot oraşul şi nu doar din Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ce a însemnat West Side Hallo Fest, în cifre? Iată doar câteva date!

* Peste 80.000 de vizitatori în toate cele 3 zile, număraţi cu o cameră specială people counter;

* 7.500 de oameni au fost transportaţi cu titicarul, care a făcut minimum 50 de ture dus-întors pe zi, plin la capacitate maximă;

* 8.700 de copii şi adulţi au sculptat şi pictat peste 10 tone de dovleci;

* Alţi 5.000 au participat la ateliere, la jocuri şi la activităţi sportive;

* Au fost pictaţi pe faţă şi pe mânuţe 4.500 de copii;

* S-au modelat 1.400 de baloane;

* S-au făcut aproape 5.000 de fotografii la cabinele foto;

* 100 de lucrători de la ADPDU Sector 6 pe zi au muncit la amenajarea insulei;

* S-au folosit 1.000 de ghivece de flori, 2.300 de baloţi de paie şi peste 18,5 de tone de dovleci;

* 60 de lucrători de la Salubritate pe zi au avut grijă să fie păstrată curăţenia. S-au folosit circa 200 de pubele de gunoi;

* Au participat 35 de vendori cu mâncare şi 39 de expozanţi cu produse tematice;

* S-au vândut 3.600 de clătite, 50 kg de îngheţată de dovleac copt, 1.400 de churros, 5.200 de burgeri, 3.500 de porţii de cartofi prăjiţi, 1.300 de bucăţi de hot dog, 1.700 de pizza, 1.400 de pahare de sangria şi aproape 10.000 de beri.

De acum, Primăria Sectorului 6 se pregătește pentru West Side Chirstmas Market, ce va fi organizat de Untold în Parcul Drumul Taberei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati