Fetiță cu insuficienţă respiratorie, lăsată să agonizeze mai bine de două ore de personalul de la o grădiniță privată. Polițiștii au deschis dosar penal

Poliţiştii din Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală, pentru neglijenţă în serviciu, după ce au fost sesizaţi de părinţii unei fetiţe de doi ani şi cinci luni care a stat ore în şir pe podea la o grădiniţă privată din Sectorul 6, cu insuficienţă respiratorie, fără ca personalul să-i acorde ajutor. Copilul a fost dus la spital, fiind internat.

  • Fetiță de doi ani, preluată într-o stare degradantă de la o grădiniță privată din Capitală: „Se afla în insuficiență respiratorie”.

Mama unor gemene de 2 ani şi jumătate a relatat, pe Facebook, că fetele ei frecventau o grădiniţă privată din Sectorul 6, iar în 22 septembrie una dintre ele a fost preluată în stare gravă și dusă la spital.

O mămică aduce acuzații grave unei grădinițe din Capitală

”Vineri, 22 septembrie, prietenul meu a luat fetele de la gradinita la ora 17:46, iar pe una din fete „a primit-o” direct in brate, spunandu-i-se ca aceasta „de-abia s-a trezit” in momentul preluarii, ceea ce este foarte ciudat pentru ea.  Atunci a constatat că are respiraţia rapidă şi sacadată, nu poate să stea în picioare şi abia ţine ochii deschisi. Am ajuns cu ea la camera de gardă, unde medicii au constatat că se află în insuficienţă respiratorie, i-au dat oxigen şi aerosoli cu ventolin din 20 în 20 minute si au internat-o in spital. (…)

Privind înregistrările video am observat că, după ora 15:30, copilul a zăcut pe jos la orizontală, doar se mai târa puţin dintr-un loc în altul, timp în care ceilalţi copii se jucau voioşi în jurul ei. În acest timp 4 (PATRU) „doamne” au intrat pe rând în camera de activităţi, nu pentru a verifica starea copiilor ci pentru a butona telefoanele. (…) După aproximativ ora 16:10, până când am preluat-o la 17:45, Anastasia a zăcut pe jos în mijlocul clasei, fără să se mai mişte”, a scris femeia pe Facebook.

Ea a mai transmis că fondatoarea grădiniţei i-a promis că va reveni cu un punct de vedere, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Părinţii fetiţei au depus plângere la Poliţie, în 2 octombrie.

”Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către un bărbat, cu privire la faptul că, în data de 22 septembrie 2023, după ce a preluat-o pe fiica sa, minoră, în vârstă de doi ani şi cinci luni, de la o grădiniţă din Sectorul 6, la care este înscrisă, a constatat ca aceasta este într-o stare precară de sănătate.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul  Siguranţa Şcolară, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, a transmis Poliţia Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati