Filarmonica „George Enescu” transmite online un concert fără public

Marţi, 15 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii „George Enescu”, pe facebook-ul Filarmonicii şi pe cel al Radio România Muzical, va fi transmis ultimul concert din anul 2020, concert fără public, din cadrul Stagiunii de marţi seara 2020-2021.

Cei doi protagonişti ai serii, violoncelistul Eugen-Bogdan Popa şi pianista Anamaria Biaciu-Popa, au dorit să ofere un program atrăgător, colorat, vesel, divers, pentru o frumoasă seară de muzică de cameră acum, în prag de Sărbători.

Opţiunile s-au îndreptat către lucrări de Beethoven, Couperin, Ceaikovski, Ravel, Gershwin în majoritatea lor, piese scurte şi melodioase ce se ascultă şi se reascultă mereu cu bucurie şi plăcere.

Marţi, 15 decembrie, la ora 19, Ateneul Român, Sala mică

EUGEN-BOGDAN POPA – violoncel
ANAMARIA BIACIU-POPA – pian

Program

Edward Elgar – Salut d’amour
Francois Couperin – Pastorala
Ludwig van Beethoven – Andante con variazioni, WoO 44b
Gabriel Faure – Siciliana
Antonin Dvorak – Humoresca, op. 101, nr. 7
Antonin Dvorak – Cântec învăţat de la mama, op. 55, nr. 4
Serghei Rahmaninov – Andante din Sonata op. 19 pentru violoncel şi pian
Piotr Ilici Ceaikovski – Aria lui Lenski, din opera ,,Evgheni Oneghin”
Piotr Ilici Ceaikovski – Nocturna, op. 19, nr. 4
Enrique Granados – Andaluza
Alexandr Scriabin – Preludiu, op. 9
Jules Massenet – Elegie, op. 10, nr. 5
Maurice Ravel – Piece En Forme de Habanera
George Gershwin – Trei Preludii

Eugen-Bogdan Popa, născut la Iaşi în anul 1980, a absolvit, la clasa profesoarei Eugenia Liliana Baciu, Liceul de Artă „Octav Băncilă” din oraşul natal şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Tiberiu Ungureanu.

Din anul 2001 este membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Susţine o frumoasă activitate concertistică împreună cu soţia sa, pianista Anamaria Biaciu-Popa. Este membru al trio-ului ClavioArte, al formaţiilor camerale PROFIL, PROPULS, SonoMania (muzică contemporană), a colaborat cu Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi cu orchestra „Virtuozii din Bucureşti”.

Anamaria Biaciu-Popa s-a născut la Oradea în anul 1985 şi a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti. La Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti a studiat la clasa profesoarei Veronica Gaspar (Licenţă şi Master). Participă la cursuri de măiestrie (interpretare pianistică şi muzică de cameră) în centre importante din Luxemburg, Italia, Austria şi Germania, sub îndrumarea profesorilor Raluca Wagenhauser, Wolfgang Wagenhauser, Dana Protopopescu, Sergey Maltsev.

În prezent este profesoară de pian principal la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, având şi o activitate artistică constantă.
Este membră fondatoare a formaţiilor camerale: Les Enharmoniques, duo Popa şi trio BBP.

Recitalul va putea fi ascultate pe pe pagina de Facebook a Filarmonicii, (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw) ca si pe facebook-ul Radio România Muzical

Accesul este gratuit.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati