Filarmonica „George Enescu”: Violonistul Dragoş Ruşanu şi violoncelistul Cornelius Zirbo – invitaţi în Stagiunea de marţi seara

Prima jumătate a lunii februarie îi aduce în Stagiunea de marţi seara, pe scena Sălii studio a Ateneului Român, pe violonistul Dragoş Ruşanu şi pe violoncelistul Cornelius Zirbo, împreună cu invitaţii săi. Recitalurile tinerilor muzicieni au loc în zilele de 7 şi 14 februarie, ora 19.00.

Dragoş Ruşanu este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti şi studiază vioara la clasa profesoarei Magdalena Ursu, dar la devenirea sa muzicală a contribuit şi participarea la cursuri de măiestrie susţinute de artişti ca Igor Petrushevsky, Evghenia Ciugaeva, Mihaela Martin, Silvia Marcovici sau Krzystof Wegrzyn.

Dragoş este laureat al multor concursuri naţionale şi internaţionale dintre care amintim Jeunessses International (Premiul al II-lea), Concursul internaţional Kloster Schontal (Premiul al II-lea şi Premiul Special pentru cea mai bună sonată) şi Concursul Grumiaux din Belgia (Premiul I). Debutul ca solist concertist a avut loc la vârsta de doar opt ani şi până acum, muzicianul a susţinut peste 100 de recitaluri, atât în ţară cât şi în străinătate. La invitaţia renumitei violoniste Silvia Marcovici, violonistul român a participat într-un recital organizat de aceasta la Strassbourg.

Recitalul din 7 februarie de la Sala mică a Ateneului va fi susţinut în compania pianistului Cătălin Răducanu şi va cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven, Eugene Ysaye şi Edvard Grieg

Detalii: https://tockify.com/stagiune/detail/338/1675789200000

Câştigător al mai multor competiţii internaţionale, printre care Concursul StreichWerk de la Berlin şi Concursul International Young Virtuosos de la Sofia, violoncelistul Cornelius Zirbo este, în prezent, masterand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa prof. univ. dr. Marin Cazacu. Pregătirea sa include cursuri de măiestrie cu violoncelişti de talie internaţională precum: Frans Helmerson, Gary Hoffman, Marc Coppey, Gustav Rivinius,Wolfgang Emanuel Schmidt, sau Miklos Perenyi. Muzicianul a studiat la Paris în cadrul Clasei de Excelenţă a celebrului Gautier Capucon, organizată la Fundaţia Louis Vuitton. A evoluat în recital pe scenele mai multor festivaluri internaţionale din Elveţia, România, Germania şi Cehia şi, ca solist concertist, alături de ansambluri ca Orchestra Simfonică Radio Praga, Orchestra Naţională Radio Bucureşti sau Orchestra Simfonică Academică a Filarmonicii Khmelnitsky etc.

În recitalul din 14 februarie, Cornelius Zirbo îi va avea ca invitaţi pe clarineristul Cătălin Cărăulaşu, pianista Teodora Chircă şi chitaristul Ioan Bănescu într-un program cu lucrări de Ludwig van Beethoven şi Franz Schubert.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati