Final al concursului de recenzii de carte „REC-enzia” organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) a organizat în perioada 16 martie – 8 iunie, la iniţiativa Primăriei Municipiului Bucureşti, concursul de recenzii de carte „REC-enzia” adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani din instituţiile de învăţământ bucureştene care au preocupări literare. 

Concursul s-a desfăşurat exclusiv pe Facebook, iar recenziile realizate de copii au fost postate pe paginile social media ale reţelei BMB. Pentru a se înscrie în concurs, participanţii au trimis un film/ videoclip în care au recenzat cartea sau cărţile preferate ale acestora (carte românească sau străină) până la data de 01 iunie a.c.

Peste 30 de elevi au dat frâu liber imaginaţiei, dar şi ştiinţei şi au trimis peste 40 de recenzii. Indicatorul de departajare a fost numărul de aprecieri primite (like uri), putem spune că juriul a fost format din prieteni, comunitatea Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Câștigători

Premiul I, Mihai-Petre Panait (12 ani), Şcoala Gimnazială nr. 179, cu recenzia „Crăciunozaurul”, Tom Fletcher; Premiul II, Mihnea Momîrlanu (clasa pregătitoare), Şcoala Gimnazială nr. 165, cu recenzia „Harry Potter şi Piatra Filozofală”, J.K. Rowling; Premiul III, Şerban Gheorghiu (10 ani), Şcoala Gimnazială Ferdinand, cu recenzia „Întâmplări vindecătoare”, povestea „Şi băieţii plâng”, Cristina Donivici, Alex Donovici.

Concursul de recenzie de carte „REC-enzia” s-a dorit a fi o încurajare pentru tânăra generaţie de a-şi dezvolta abilităţile literare, inventivitatea şi dorinţa de a inova. Cea mai puternică armă a omenirii este cuvântul, iar literatura este o artă a cuvântului care foloseşte funcţia expresivă a limbii ca mijloc de comunicare a mesajului artistic.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati