Finanţări de 300.000 de lei pentru calitatea aerului şi a spaţiilor verzi din Bucureşti

Fundaţia Comunitară Bucureşti, împreună cu ING Bank România, lansează un apel de finanţare pentru proiecte care îmbunătăţesc calitatea aerului şi a spaţiilor verzi din Bucureşti.

Astfel, la prima rundă de finanţare, Platforma de mediu pentru Bucureşti va susţine trei proiecte deja existente în comunitate, dezvoltate de organizaţii non-profit sau grupuri de iniţiativă, cu suma totală de 300.000 lei.

„Fondul de finanţare va susţine continuarea activităţilor a trei iniţiative existente din Bucureşti şi Ilfov, care adresează oportunităţi şi probleme legate de calitatea aerului, de creşterea calităţii spaţiilor verzi, reţele verzi, respectiv infrastructură verde. Fondul îşi propune să finanţeze minim un proiect pentru fiecare arie de interes”, se menţionează în comunicat, scrie Agerpres.

Totodată, pe baza rezultatelor obţinute şi a fondurilor disponibile, platforma de mediu pentru Bucureşti îşi propune să susţină continuarea proiectelor şi după runda curentă de finanţare.

Potrivit sursei citate, aplicaţiile pot fi depuse online, până la 16 august 2021, ora 18:00. Proiectele vor fi selectate cu ajutorul unui juriu format din persoane cu experienţă în domenii legate de calitatea mediului, organizare comunitară, coordonare şi implementare de proiecte şi soluţii, un reprezentant al Fundaţiei Comunitare Bucureşti, precum şi un reprezentant al ING Bank România.

Lista proiectelor selectate va fi anunţată pe 8 septembrie 2021, iar perioada de implementare este septembrie 2021 – mai 2022.

Acest apel de proiecte face parte dintr-un program mai amplu, o platformă de mediu pentru Bucureşti, care va fi derulat în următorii ani de Fundaţia Comunitară Bucureşti, împreună cu ING Bank România.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati