Finanțatorii japonezi ai unei părți din Magistrala M6 de metrou, vizită la București

Proiectul „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T), finanțat din fonduri externe rambursabile și nerambursabile.

În perioada 13-14 martie a avut loc vizita oficialilor JICA (Japan International Cooperation Agency), finanțator al unei părți din pregătirea și implementarea proiectului M6.

Vizita a cuprins atât întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Metrorex și reprezentanți ai antreprenorilor și supervizorului celor doua loturi ale viitoarei magistrale,  precum și  deplasarea în șantierele unor viitoare stații.

Directorul general Metrorex, Mariana Miclăuș, a condus vizita de lucru în șantiere, efectuată de reprezentanții JICA (Japan International Cooperation Agency).

Oficialii japonezi au fost întâmpinați și însoțiți în șantier de reprezentanți Metrorex, reprezentanți ai constructorului ALSIM ALARKO – MAKYOL, desemnat pentru contractul de proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri pentru Lotul 1. – 1Mai-Tokyo (Secțiunea Sud) și reprezenați ai GULERMAK – SOMET, constuctorul desemnat pentru Lotul 1.2 – Tokyo-Aeroport Otopeni (Secțiunea Nord) și ai supervizorului.

La viitoarea stație Expoziției, reprezentantul ALSIM ALARKO-MAKYOL a prezentat planșe de lucrări și grinzile de ghidaj executate.

La viitoarea stație Aeroport Băneasa, oficialii au putut constata derularea activităților de șantier aflate în progres: coordonarea activităților de monitorizare, decofrarea rampei de spălare și activitățile de supraveghere a lucrărilor.

La viitoarea stație Tokyo, constructorul ALSIM ALARKO – MAKYOL a prezentat stadiul lucrărilor pentru pregătirea piloților forați și a pereților mulați;

Noua Magistrală, un proiect emblematic, va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri noi, moderne și va cuprinde 12 stații pe ruta 1 Mai – Otopeni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati