Firea: Am semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”!

Senatorul PSD Gabriela Firea, a anunțat pe pagina sa de socializare că a semnat petiția „Acordul părinților pentru orele de educație sexuală este esențial”! 

  • Firea: Sunt mai bine de șase ani de când solicitam, tot în Senatul României, ca Educația sexuală să devină materie obligatorie în școli, ca măsură de prevenție a sarcinilor precoce.

Fostul edil al Capitalei anunță că nu și-a schimbat schimbat opinia, precizând totodată că România este în continuare țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de nașteri în rândul adolescentelor.

”Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la școală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite?

În același timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinților. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze și aceste subiect tabu, mai delicat.

De aceea, cred că părinții trebuie să știe înainte ce informații vor primi copiii lor, de la cine și cum vor fi acestea prezentate. Ca și în cazul orelor de religie, părinții trebuie să-și dea acordul!, scrie Firea pe facebook.

Gabriela Firea: Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obținerii acordului părinților, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului.Președintele Iohannis a făcut contestație, dar Curtea Constituțională nu i-a dat dreptate!Acum, legea este din nou în Parlament!
  • ”În calitate de senator, membru în Comisia de Muncă, Familie și Protecție Socială, militez pentru drepturile copiilor si ale pārintilor.”, a conchis Firea în postarea de pe facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati