Firea anunță că mai multe clădiri din București au intrat în proces de consolidare

Clădirea în care funcționează Club A și Cafe Godot (Blănari nr. 14) și cea din Strada Baltagului nr. 17 au intrat în proces de consolidare, alături de alte clădiri cu risc seismic din Capitală, anunță Gabriela Firea, pe Facebook.

“Am început această lucrare mult-așteptată! Locatarii sunt în curs de relocare.
Din ‘89 și până acum 2 ani, s-au consolidat DOAR 20 de clădiri cu bulină. Iar echipa mea, în doar 2 ani, a pus în siguranță 200 de imobile, a consolidat 10 clădiri, 10 fațade și se lucrează în alte zeci.

Continuăm programul amplu de reducere a riscului seismic, început în anul 2016 la inițiativa mea. Echipa de la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a început deja relocarea tuturor proprietarilor din alte două imobile pericol public.
Unul dintre ele este blocul din strada Blănari nr. 14, unde funcționează celebrul Club A dar și Cafe Godot. Intră în consolidare după ce în ultimii ani i s-a schimbat încadrarea seismică de mai multe ori, unii considerând riscul seismic o joacă. Ultima expertiză, din anul 2018, a confirmat că imobilul cu 40 de apartamente este pericol public, încadrat în clasa I de risc seismic.

Colegii mei au inițiat în SICAP o procedură de achiziție publică pentru a proiectare și execuție iar contractul a fost semnat cu un antreprenor privat”, a scris Firea.

Locatarii din blocul vechi de peste 85 de ani sunt relocați deja în apartamentele de necesitate, costurile fiind suportate de primărie.

În paralel, au început procedurile de mutare a proprietarilor din strada Baltagului nr. 17. Toate cele 12 familii vor locui în apartamente de necesitate pe toată durata lucrărilor de consolidare.

PROCEDURI ÎN DERULARE ÎN SICAP

Administratia risc seismic a atribuit alte patru contracte pentru reproiectarea lucrărilor de consolidare. Imobilele vizate sunt toate încadrate în clasa I de risc seismic: Bd. Carol I nr. 63, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34, strada Batiștei nr. 5 și Calea Victoriei nr. 101.

De asemenea, sunt în pregătire documentele pentru atribuirea contractelor de reproiectare în cazul clădirilor din strada Boteanu nr. 3A+B și strada Franceză nr. 9.

Pentru aceste imobile au fost realizate și proceduri de expropriere în cazul proprietarilor care au refuzat consolidarea.

Au fost deja aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare în cazul clădirilor din strada Mihai Vodă nr. 13 și strada Sf. Vineri nr. 7. Se lucrează acum la documentația pentru achiziția lucrărilor de proiectare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati