Firea anunță că podul Nicolae Grigorescu e aproape gata: Va putea fi folosit din această vară

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Podul Nicolae Grigorescu, ”proiect de 6 ani”, este aproape gata și că va putea fi folosit din această vară.

”Un proiect blocat 6 ani, relansat de echipa mea, este aproape gata! Se fac ultimele lucrări la Podul Nicolae Grigorescu! Bucurestenii si vizitatorii îl vor putea folosi din această vară. Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, care constă în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor și construirea unui pasaj peste Dâmbovița este aproape gata, iar circulația va fi deschisă curând. După finalizarea lucrărilor de înălțare a liniilor de înaltă tensiune, care nu au fost prevăzute în proiectul inițial, constructorul a intrat la realizarea ultimelor detalii la pod și drum”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ediliul Capitalei a precizat că au fost așternute ultimele straturi de asfalt între Bulevardul Nicolae Grigorescu și pod, au fost realizate marcajele rutiere, rețeaua de iluminat public este funcțională iar zilele acestea va fi conectată în sistem semaforizarea, dar și că, în paralel, a fost finalizată rampa de urcare pe pod și se lucrează la cea de coborâre.

”În ceea ce privește continuarea proiectului, până la Șoseaua Vitan Bârzești, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri sunt aprobate. A fost emisă și hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MAPN o suprafata de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei”, mai arată Firea.

Gabrielei Firea a mai spus că proiectul a fost blocat aproape șase ani din cauza exproprierilor și a studiului de fezabilitate ”întocmit prost”.

”Nu s-a ținut cont de toate condițiile din amplasament (rețele edilitare, colector care însoțește Dâmbovița) și nici nu a fost prevăzută inițial ridicarea liniilor de înaltă tensiune din zonă. Pentru continuarea investiției, s-a dispus relocarea tuturor rețelelor de utilități, finalizarea exproprierilor, întocmirea unui studio de coexistență între Enel și Transelectrica și încheierea unui contract de proiectare și execuție prin care să se înalțe liniile de tensiune. Având în vedere că din proiectul tehnic lipseau partea de semaforizare, de iluminat și separatoare de sens, au fost contractate și executate și aceste lucrări”, a conchis primarul general al Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati