Firea anunță că s-a nascut cel de-al 150-lea bebeluș prin Programul “O șansă pentru cuplurile infertile”

Primarul general Gabriela Firea spune că s-a născut cel de-al 150-lea bebeluș prin Programul “O sansă pentru cuplurile infertile”, inițiat de ea, votat de CGMB și derulat prin ASSMB. Prin acest program, cuplurile primesc 3000 de euro pentru a achita analizele și procedura FIV.

2000 de bucureșteni care așteptau de multă vreme un copil s-au înscris în 2018 și 2019 în programul Primăriei Capitalei FIV 1 și FIV 2. În plus, încă 1.000 de cupluri se pot înscrie în acest program anul viitor.

În mai puțin de trei luni, toate cele 1.000 de locuri disponibile anul acesta în cadrul Proiectului „O Sansă pentru Cuplurile infertile-FIV 2”, au fost ocupate.

Cuplurile care nu au reușit să-și depună dosarul la ASSMB au o nouă posibilitate de înscriere începând cu 1 ianuarie 2020.

Atunci, alte 1.000 de cupluri vor intră în proiect și vor primi sprijin financiar în valoare de 13.800 lei/cuplu.

„Succesul programului aplicat în Capitală a atras atenția și altor orașe din tară, care doresc să aplice și ele proiecte similare cu cel din București. Ne mândrim că suntem un model de bune practici pentru întreagă țara și cu acest proiect!”, spune Firea, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati