Firea anunță că testarea bucureștenilor va începe în câteva zile, fiind pregătite peste 20.000 de teste

Primarul Gabriela Firea anunță, pe pagina sa de Facebook, că în curând va începe testarea bucureștenilor pentru noul Coronavirus, fiind pregătite peste 20.000 de teste antigen normale.

„În scurt timp va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din București. În total, peste 20 000 de teste în primă etapă. Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureșteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-istii noștri lucrează la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare”, a explicat Gabriela Firea.

„În privința celor 10.500 de bucureșteni cuprinși în eșantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului științific care va arata gradul de contaminare a comunității din Capitală, circulația virusului și procentul de imunizare pe cale naturala a populației, cu siguranță vom găsi modalitățile optime pentru demararea și finalizarea în cele mai bune condiții a acestui proiect”, a mai scris Firea pe pagina ei de Facebook.

În același timp, edilul Capitalei acuză că proiectul inițiat a fost blocat de mai multe ori și întârziat.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism și invidie. Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locațiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătății populației. Am renunțat și la ideea testării în cabinetele de medicină școlară, pe care ne angajasem să le dezinfectam. Oricum, virusul poate fi adus în școli de oricine, nu doar de “testații lui Firea”. Atâta răutate nu am văzut!”, potrivit mesajului publicat de primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati