Firea: Ar trebui anulate alegerile. Solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS

Gabriela Firea, primarul general în funcţie, a făcut, duminică seară, la România TV noi dezvăluiri despre ceea ce numeşte „furtul înregistrat la vot în Bucureşti”. Edilul susţine că a primit „informaţii că ar fi fost înregistrate „foarte multe erori”.

„Eu am ştiut că câştig  alegeri ca senator şi ca primar şi ştiu să şi pierd cu demnitate şi fruntea sus. În ciuda furtului masiv, diferenţa nu este foarte mare între mine şi cel care teoretic a câştigat.

Cetăţenii trebuie să ştie adevărul, chiar dacă parcursul meu politic a fost deviat de furtul înregistrat la vot în Bucureşti. Din respect pentru bucureşteni, trebuie să se afle adevărul. Dacă nu, întotdeauna va fi o pată”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general în funcţine a precizat că au fost semnate numeroase erori.

„Ne vin tot mai multe informaţii, nu numai de la sectorul 1, ci şi de la celelalte sectoare. S-au verificat toate copiile proceselor verbale de la secţiile de votare din muncipiul Bucureşti după noaptea alegerilor.

Sunt foarte multe erori semnalate. Procese verbale semnate în alb şi care au fost completate ulterior de şefii secţiilor – membrii PNL.

De asemenea, procese verbal modificate au fost scrise cu pixul şi ulterior îngroşate cu carioce, modificări de sute de voturi între ceea ce figura pe procesul verbal la o secţie şi la aceeaşi secţie ce apărea pe site-ul AEP”, a menţionat Firea.

Cifre modificate şi clone de soft la alegerile locale?

„De la avocații ce lucrează acum pentru aflarea adevărului aflăm că au fost clone ale softului ce au făcut posibil ca persoane bine înșurubate. să modifice cifre pentru primar general și pentru primari de sectoare.

Cui folosește acest furt? E simplu. Actualei puteri politice care a vrut și președinția, și Capitala, şi Primăriile.

Noi am depus mai multe plângeri, iar cei ce știu ar trebui să spună tot ceea ce cunosc. Acum le este frică, intervine teama”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea: „La parlamentare vor dori să fure şi mai mult”

„Nu vom şti niciodată ce s-a întâmplat în mod real. Rămâne să considerăm că în România nu se mai pot organiza alegeri liberi. Rămânem să fim îngrijoraţi pentru ceea ce va întâmpla la alegerile palrmantare. Acesta a fost doar un exerciţiu. Acum un fel de repetiţie cu costume.

La parlamentare vor dori să fure şi mai mult astfel încât să-şi asigure prin fraudă o majoritate prin fraudă”. a spus Gabriela Firea.

Firea cere anularea alegerilor

„Vrem ca din acest moment să le arătăm românilor că nu contează cine votează, ci contează cine organizează alegerile şi numără, ca pe timpuri apuse şi despre care nu credeam că se vor mai întoarce niciodată.

Solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS care a fost folosit de AEP. Practic, STS a asigurat suportul tehnic-logistic, dar AEP-ul a fost cel care a folosit softul din punt de vedere al organizării şi numărării buletinelor de vot.

Dacă s-ar accepta să vină un expert internaţional să verifice softul, să verifice acest neconcordanţe între procesele verbale de la secţiile de votare şi ce este pe site-ul AEP, să vadă imaginile.

Cred că ar trebui anulate alegerile nu doar în Bucureşti şi în alte zone”, a spus Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati