Firea: Avem 20.000 de teste de COVID-19 pentru testarea bucureștenilor. Dar nu ni se permite să le folosim!

Gabriela Firea susține că a pregătit de la un capăt la celălalt campania de testare în masă a bucureștenilor pentru COVID-19. Dar că aceasta nu poate demara din cauza birocrației și a unor persoane care nu își doresc acest lucru.

„Vorbim despre o testare extinsă. Una ‘în masă’, cum i s-a zis. Pentru oameni care să fie testați în afară celor care oricum sunt testați în definiția de caz.

Ne-am dorit să se realizeze. Avem testele necesare, atât la primăria generală, cât și la primăriile de sector. Sunt peste 20.000 de teste pentru screening. Avem cadre medicale care să facă testări. Avem circuitele de testare.

sursa foto: Unsplash

Doar că e blocaj în București la acest tip de testare a populației. Spre deosebire de alte municipii din țară, unde DSP poate colabora cu autoritățile locale.

Am informații că sunt mai multe municipii care au comandat teste și au aprobarea DSP-urilor să testeze. DSP Albă, spre exemplu, a aprobat proiectul Consiliului Județean de acolo că să testeze populația. Nu contacti ai persoanelor bolnave, nu carantinati. Populația!

Dar la DSP București nu se poate. De ce? La DSP București nu se răspunde cu zilele… la DSP București. E crimă!”, a spus Gabriela Firea, scrie Ziare.com.

Primarul general al Capitalei spune că o testare în masă ar ajută medicii să afle cum a circulat virusul în marea masă a populației și deci ar fi benefică.

„Poate că după 15 mai vom avea o restricție nu doar la nivelul restricțiilor, ci și a mentalităților. În alte părți se poate. Dar la București primarul nu e simpatizat de Guvern. De parcă aș face aceste teste pentru mine, nu pentru populație!”, a acuzat Firea.

Edilul a făcut apel la consilierii PNL să ia legătură cu guvernul liberal să „accepte ajutorul Primăriei Capitalei” și să deblocheze proiectul testării în masă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati