Gabriela Firea cere explicații pentru restricția de circulație de la 22.00: ”Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de prăbușirea economiei”

Senatorul Gabriela Firea a transmis că decizia privind interzicerea circulaţiei publice mai devreme cu o oră subminează încrederea populaţiei în campania anti-Covid, pentru că oamenilor nu li s-a explicat care este rolul acestei schimbări. „Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!” a spus social-democrata pe pagina de Facebook.

„Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea susține că „guvernanții” au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar „n-au catadicsit să dea o minimă explicație”.

„Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de probusirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID”, a mai scris Gabriela Firea.

Vezi postarea integrală:

”Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de prăbușirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID.

Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte.

Guvernantii au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație.

”Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!”

Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni, creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac.

Acest fapt erodează încrederea populației în restricțiile impuse, chiar și față de cele care ar fi justificate epidemiologic.

Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte?

Ce se poate întâmpla în această oră?

Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!

Am discutat acest subiect delicat împreunā cu presedintii si parlamentarii din Bucuresti. Cu totii primim în audienta bucuresteni – fie angajati, fie organizatori -, care sunt la capatul puterilor din punct de vedere financiar, din cauza masurilor aberante impuse de guvern.

Atât în Parlament, cât si în consiliile locale, facem opozitie sanatoasa, în dorinta de a-i apāra pe cetateni de abuzurile puterii actuale #dedreapta”, a scris Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati