Firea cere întâlnire cu primarii de sectoare privind începerea şcolii: ‘Planul semafor’ al Guvernului adâncește haosul

0
83

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi invită pe primari la o dezbatere privind pregătirea începerii anului şcolar. Edilul Bucureștiului atrage atenția că, în lipsa echipamentelor și a pregătirii necesare, consecințele sunt îngrijorătoare.

“Sistemul de învăţământ are nevoie de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea anului şcolar în condiţii de siguranţă sanitară pentru elevi şi cadre didactice. Şi, asta, în ritm alert. Îi invit pe colegii mei primari la o dezbatere aplicată cu privire la pregătirea începerii anului şcolar. Este momentul să vorbim pe o singură voce, indiferent de opţiunile politice, şi să cerem răspicat Guvernului ca, atunci când ne transferă responsabilităţi, să aloce şi resursele financiare necesare pentru a le rezolva”, a scris Firea, vineri, pe Facebook.

În opinia sa, Guvernul transmite mesaje “contradictorii” şi “se spală pe mâni” de responsabilităţi.

″‘Planul semafor’ al Guvernului de începere a noului an şcolar, anunţat ieri cu mare tam-tam, adânceşte haosul şi bulversează o întreagă generaţie de copii şi adolescenţi, care şi aşa are de suferit din cauza pandemiei. Incertitudinea celor trei scenarii – verde, galben şi roşu -, mesajele contradictorii transmise de cei care ar trebui să gestioneze şi să găsească soluţii acestei situaţii extrem de complexe, dar, mai ales, faptul că în al doisprezecelea ceas Guvernul PNL se spală pe mâini de responsabilităţi forţează limita incompetenţei. Aşa numita ‘descentralizare’ a deciziei legată de felul în care vor fi reluate cursurile şi aruncarea acestui cartof fierbinte la nivel local, fără a scoate o vorbă despre alocarea resurselor de care este atâta nevoie, este dovada clară că Guvernul PNL Orban recunoaşte că este depăşit de situaţie”, a menţionat Gabriela Firea.

Edilul Capitalei atrage atenția că, în lipsa echipamentelor și a pregătirii necesare, consecințele sunt îngrijorătoare.

”Studiul Fundației World Vision România, disponibil aici https://bit.ly/3guINeb
, care arată că peste 40% din copiii din mediul rural nu au participat la școala online în timpul pandemiei, este un semnal de alarmă”, a conchis Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.