Firea: Circulația rutieră și a tramvaiului 41 intră în normal/S-a încheiat reabilitarea Podului Grant

Primarul General, Gabriela Firea, a anunţat că s-a încheiat reabilitarea Podului Grant, iar circulația rutieră și a tramvaiului 41 intră în normal.

„Primăria Capitalei, prin Administrația Străzilor și Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, a finalizat în doar nouă luni consolidarea și reabilitarea Podului Grant, pe tronsonul Turda – Crângași. Podul Grant, o legătură importantă între cartierele din nordul și vestul Capitalei, nu a mai intrat în reparații de peste 12 ani. Expertiza tehnică a arătat că lucrările nu mai puteau fi amânate. În aprilie 2019, Podul Grant a intrat în consolidare și reabilitare. Prima etapă a proiectului, între Turda și Crângași, a fost finalizată într-un timp scurt având în vedere că aici erau problemele cele mai grave”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Primarul Capitalei a afirmat că a fost modernizată și calea de rulare a tramvaiului 41, după aproape 20 de ani.

„A doua etapă, pe sensul Crângași – Turda, va începe când vor fi primite toate avizele pentru restricționarea etapizată a traficului”, a precizat Firea.

Podul Grant a fost supus unei expertize tehnice în urma căreia a fost inclus în clasa de stare tehnică IV – stare nesatisfăcătoare, doar bretelele de acces fiind încadrate în clasa de stare tehnică III – stare satisfăcătoare.  

Din aprilie 2019, au fost închise treptat bretelele de urcare/coborâre, a fost restricționat traficul rutier, iar pentru o perioadă a fost închisă totală circulația tramvaielor.

Lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant se ridică la aproape 12 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati