Firea: Cred că este mult mai periculos ca oamenii să nu se prezinte la urne

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi seară, că ideal ar fi fost ca alegerile locale să fie amânate până în primăvara anului 2021, afirmând că este periculos ca oamenii să nu voteze.

”Noi am spus, când s-a stabilit data alegerilor, că ideal ar fi să le amânăm pentru primăvara anului viitor, dar, din păcate, nu s-a dosit acest lucru, Guvernul a considerat potrivit să se organizeze în această toamnă. Se organizează, cetăţenii au învăţat să se protejeze, se poartă mască în interior, în exterior se păstrează o distanţă fizică, într-adevăr, toată lumea are  la dispoziţie dezinfectanţi, şerveţele antibacteriene”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Gabriela Firea a afirmat că nu este periculos ca alegătorii să meargă la vot, dacă regulile sunt respectate.

”Nu este mai periculos să mergi la vot, câtă vreme toţi vor respecta regulile şi anume distanţă între participanţii la vot de 1,5m, purtarea măştii, dezinfectarea. Procesul va fi puţin mai lent, dar e important să folosim toate orele de vot. Se spune că seniorii vin mai de dimineaţă la vot şi cei tineri după-amiaza. Cred că este bine să folosim întreaga zi de vot, astfel încât să nu se producă aglomeraţie seara”, a adăugat Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati