Firea, despre preluarea spitalelor de către ministrul Sănătății: Mai are niște chelneri de angajat ca manageri

Primarul general, Gabriela Firea, a comentat, pe pagina de Facebook, intenția ministrului Sănătății, Nelu Tataru, de preluare a spitalelor de sub coordonarea autorităților locale. Edilul Capitalei spune că a solicitat public, dar și în scris, respect pentru toți pacienții, prin redeschiderea spitalelor, aceasta amintind că în București, Spitalul Colentina este ținut de Ministerul Sănătății în continuare închis.

 

“Iată diferența în imagini, una câte una, dintre un spital de copii al Primăriei Capitalei și unul similar al Ministerului Sănătății. Evident, spitalul “ca afară” este Dr. Victor Gomoiu, construit, dotat și administrat de Primăria Capitalei”, a scris edilul Capitalei pe pagina de Facebook.
Totodată, Firea acuză faptul că “probabil”, ministrul Sănătății mai are niște chelneri și coafeze de angajat ca manageri de spitale, altfel nu se explică insistența sa de a prelua spitalele gata modernizate și dotate la standarde europene de către autoritățile locale din toată țară”.
În această pandemie, primăriile și consiliile județene au investit aproape 900 de milioane de lei pentru aparatură de testare, dotarea spitalelor, materiale sanitare și de protecție pentru medici și asistenți, cazarea și masă pentru persoanele din carantină etc.
”Ministerul sănătății s-a remarcat prin ordine”, explică Firea, “unele dintre ele de neînțeles, cum ar fi închiderea spitalelor”.
Edilul Capitalei spune că a solicitat public, dar și în scris, respect pentru toți pacienții, prin redeschiderea spitalelor, aceasta amintind că în București, Spitalul Colentina este ținut de Ministerul Sănătății în continuare închis.
“Un spital cu 845 de paturi tratează doar 100 de pacienți Covid 19. În condițiile în care spitalele de boli infecțioase nu sunt pline”, mai spune Firea, care precizează că asociațiile pacienților au făcut apel pentru redeschiderea spiralelor.
“Ministerul sănătății tace. Tace dar vrea să conducă spitalele din toată țară. Adică să le subfinanteze, să le închidă, cum s-au închis pe timpul guvernării PDL, acum PNL sau să țină oamenii la poartă, în umilință”, a conchis Gabriela Firea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati