Firea, după ce Cîțu a anunțat teste COVID suportate de stat: Bine ați venit în oraș! Primăria testează gratis de 6 luni

Gabriela Firea a ironizat, joi seară, anunțul făcut de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, reamintindu-i că Primăria Capitalei, în mandatul său, testează gratis de 6 luni mai multe categorii socio-profesionale.

”Dl. Cîțu a anunțat acum un proiect “unic”. Teste covid gratis pentru angajații Horeca! Bine ați venit în oraș! Primăria testează gratis de 6 luni: medici, profesori, elevi, Horeca, farmaciști, curieri etc!”, a scris Gabrila Firea, pe Facebook.

Florin Cîțu a prezentat, în ședința de Guvern, în primă lectură, un proiect care prevede suportarea de către stat a testelor COVID – 19 pe care angajatorii le fac angajaților.

”Reglementarea pe care o propunem introduce în Codul Fiscal categoria de venituri din salarii și asimilate salariilor neimpozabile, și care nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator pentru efectuarea testelor Covid-19 pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor. Pe de altă parte se propune introducerea acestor cheltuieli la categoria cheltuielilor deductibile la stabilirea venitului anual determinat în sistem real a contravalorii testelor pentru Covid. Pe scurt, acest cost nu mai rămâne în sarcina angajatorului, va fi transferat către stat, va fi suportat indirect de stat”, a anunțat Florin Cîțu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati