Firea, în prima zi de europarlamentar: Încep activitatea în Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen și Comisia pentru cultură și educație

Gabriela Firea anunță că a început prima zi a noului Parlament European și spune că eurodeputații încep activitatea pentru următorii 5 ani, în interesul românilor și pentru consolidarea poziției României la nivel european.

„Am ales președintele noului parlament, dar și pe cei 14 vicepreședinți! O victorie pentru România și a grupului S&D este alegerea colegului nostru Victor Negrescu în funcția de vicepreședinte al PE. Felicitări, Victor!

Încep activitatea și în cele două comisii din care voi face parte, FEMM – Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen și CULT – Comisia pentru cultură și educație.

Prioritățile grupului Socialists and Democrats Group in the European Parliament în Comisia FEMM, printre altele, vor fi :

– Finalizarea Directivei europene pentru drepturile victimelor violenței domestice.

– Condamnarea violenței bazate pe gen, la nivel european.

– Egalitate între femei și bărbați pe piața muncii, la nivel economic și la nivelul reprezentării politice.

– Acces egal la educație pentru femei și bărbați.

– Asigurarea dreptului la sănătate și servicii medicale reproductive de calitate.

În Comisia CULT vom milita, printre altele, pentru :

– Continuarea demersurilor pentru dreptare socială prin educație. Toți copiii trebuie să aibă acces la servicii educaționale de calitate.

– Stabilirea ca pentru Educație să existe o alocare bugetară de minimum 10% din PIB-ul fiecărui stat membru.

– Completarea strategiei europene la nivel cultural începând cu Noua Agendă Europeană pentru Cultură.

– Crearea cadrului legislativ european pentru sprijinirea artiștilor printr-o directivă europeană care să stabilească statutul și salarii adecvate angajaților din domeniul cultural și artistic.

– Punerea în valoare a patrimoniului cultural european și promovarea turismului prin programe de restaurare și refolosire a clădirilor industriale abandonate

– Bani în plus pentru Cultură din fondurile structurale și de investiții.

– Asigurarea implementării Regulamentului european privind libertatea presei.

– Monitorizarea implementării Directivei serviciilor mass-media audiovizuale, în principale pentru protecția copiilor.

– Completarea Strategiei Europene pentru Tineret pentru includerea tinerilor în procesul decizional la nivel național și european”, a scris Firea, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati