Firea: Începe proiectarea lucrărilor de modernizare a casetei aflată sub cuva râului Dâmbovița

Primarul Capitalei Gabriela Firea anunță că începe proiectarea pentru lucrările de reabilitare și modernizare ale casetei aflată sub cuva râului Dâmbovița, pe fonduri europene.

„Am semnat cu Asocierea Construcții Erbasu SA-GEMITE RO SRL două contracte de proiectare și execuție pentru ambele loturi ale contractului de lucrări „Reabilitarea Casetei și sistemului său principal de drenare pe partea stangă a Casetei (în sectoarele Ciurel – Unirii – Vitan)”-CL4 din cadrul proiectului „Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița (Casetă) în Municipiul București – Etapă II.

Facem încă un pas esențial pentru reabilitarea rețelei de canalizare din Municipiul București, prin demararea unor ample lucrări de modernizare și reparații structurale ale casetei aflată sub cuvă râului Dâmbovița. Se va lucra în subteran pe o lungime de peste 10 kilometri și se vor reabilita sau reconstrui stațiile de pompare a apei de la Eroilor, Operetă și Mihai Bravu”, a transmis Firea, printr-un comunicat.

firea semnat arenaPrimarul mai transmite că prin realizarea acestor lucrări se va reduce nivelul de infiltrații în acest colector, ceea ce înseamnă beneficii clare pentru sănătatea populației precum și pentru mediu, conform directivelor europene.

Prin realizarea lucrărilor pe cele două loturi se asigură reabilitarea Casetei pe o lungime de circa 10,3 km, a unora din racordurile colectoarelor principale la Casetă, reconformarea a 4 accese tehnologice de vizitare existențe și construirea a 19 accese noi, reabilitarea sau reconstruirea stațiilor de pompare a apei din dren de la Eroilor, Operetă și Mihai Bravu. Contractele de lucrări au o durată de proiectare și execuție de 24 luni, la care se adaugă 60 de luni perioadă de notificare a defectelor.

Ofertă declarată castigătoare a contractului de achiziție publică pentru Lotul 1 -„Reabilitarea Casetei și a sistemului său principal de drenare de pe partea stangă a Casetei în sectorul Ciurel-Unirii” a fost cea depusă de ofertantul Asocierea CONSTRUCȚII ERBASU SĂ-GEMITE RO SRL, cu o propunere financiară de 83,502.675,02 lei (fără TVA). Același ofertant a fost desemnat castigător pentru lotul 2-„Reabilitarea Casetei și a sistemului său principal de drenare de pe partea stangă a Casetei în sectorul Unirii-Vitan”, valoarea contractului fiind de 106.140.549,80 lei (fără TVA).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati