Gabriela Firea, interpelare în Senat pe tema centrelor de tratare a marilor arşi. „Fondurile pentru construirea lor sunt asigurate dintr-un împrumut obţinut de la Banca Mondială”

2
218

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a vorbit la tribuna Senatului pe tema centrelor de tratare a marilor arşi. Aceasta spune că în România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe. “Nu există niciun centru de tratare a marilor arși, cu toate că fondurile pentru construirea lor sunt asigurate dintr-un împrumut obţinut de la Banca Mondială”, atrage atenția senatorul.

“Interpelare de la tribuna Senatului, cātre ministrul sānātātii. În România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe. La nivel național există doar 21 de paturi pentru pacienți cu arsuri de complexitate medie, în unități funcționale de mari arși, dar nu există niciun centru de tratare a marilor arși.

Fondurile pentru construirea unor astfel de centre sunt asigurate dintr-un împrumut obținut de la Banca Mondială, orașele în care se vor realiza fiind București, Timișoara și Târgu-Mureș”, a declarat Gabriela Firea într-o interpelare de la tribuna Senatului, cātre ministrul Sănătăţii.

Fostul edil al Capitalei reaminteşte că, în martie 2021, secretarul de stat Monica Althamer anunţa că au fost finalizate fazele premergătoare de realizare a documentaţiei necesare şi vor începe lucrările propriu-zise de construire.

“În martie 2021, secretarul de stat Monica Althamer anunța că au fost finalizate fazele premergătoare de realizare a documentației necesare și vor începe lucrările propriu-zise de construire.

Vă solicit să ne transmiteți informații actualizate privind stadiul în care se află aceste proiecte, pentru fiecare dintre cele trei orașe în care trebuie să fie construite, precum și etapele ce vor fi parcurse până la finalizarea lor.

Vă solicit să ne spuneti dacă există o strategie de pregătire și perfecționare și în privința resurselor umane, respectiv a personalului medical ce urmează să muncească în aceste centre.” a mai precizat senatorul PSD.

2 COMENTARII

  1. […] Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a vorbit la tribuna Senatului pe tema centrelor de tratare a marilor arşi. Aceasta spune că în România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe, conform newsbucuresti.ro. […]

  2. […] Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a vorbit la tribuna Senatului pe tema centrelor de tratare a marilor arşi. Aceasta spune că în România, anual, sunt 10.000 pacienți cu arsuri de diferite grade, iar dintre aceștia aproximativ 15% au arsuri severe, conform newsbucuresti.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.