Firea: Pregătim în toată ţara 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că PSD şi Guvernul doresc să găsească soluţii pentru familiile defavorizate, precizând că sunt în pregătire, în toată ţara, 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile.

„Mă gândesc în special la comunităţile mai sărace, la familiile defavorizate, cum sunt cele în care copiii se află în pericol major de separare de familii. Părinţii acestor copii nu mai reuşesc sa facă faţă cheltuielilor din fiecare zi şi decid să lase copiii în grija statului. Susţin cu tărie: Aceasta nu este o soluţie pe care să o acceptăm! Aceşti copii trebuie ajutaţi prin toate mijloacele să poată rămâne în familiile lor. În acest sens, pregătim în toată ţara 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile”, a declarat Gabriela Firea.

Familiile numeroase, cu 3 sau mai mulţi copii, trebuie să aibă recunoscut acest statut şi în România, ca în alte state europene, a mai spus ministrul, precizând că pregătește un proiect de lege în acest sens.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati