Firea: Primăria Capitalei a făcut verificări la 218 şantiere din Bucureşti

Primarul General, Gabriela Firea, spune că Primăria Capitalei a făcut verificări la 218 şantiere din Bucureşti, ca parte a planului municipal pe care îl aplică pentru reducerea poluării.

În urma controalelor, inspectorii municipali au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totala de peste 280.000 de lei

firea primar„Am dispus intensificarea controalelor pentru verificarea şantierelor din Bucureşti, având în vedere că reducerea poluării aerului este una dintre ţintele noastre principale. Aplicăm în mod consecvent un plan multianual pentru acest deziderat, iar una dintre măsuri este ca şantierele de construcţii să respecte normele de igienă şi salubrizare în vigoare. Praful şi resturile generate de acest tip de activitate contribuie semnificativ la poluarea aerului din Capitală. În decurs de cinci zile, poliţiştii locali au verificat 218 şantiere urmărind aspectele ce tin de desfăşurarea acestora. S-au constatat şi nereguli, ca urmare au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 282.500 de lei”, a declarat Firea.

Cele mai multe dintre acestea (46 de amenzi) au fost aplicate potrivit HCGMB 120/2010, privind adoptarea normelor de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti.

Inspectorii au controlat activităţile de construire sau desfiinţare din incinta şantierelor, urmărindu-se, în special, modul în care sunt efectuate activităţile de spălare a suprafeţelor de lucru, de acoperire a pământului excavat sau de transport al acestuia. Curăţarea căilor de acces şi folosirea rampelor de spălare a anvelopelor autovehiculelor care au acces în respectivele şantiere au fost alte două activităţi vizate de reprezentanţii Direcţiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati