Firea: Primăria Capitalei finanţează în continuare Fundaţia Crucea Alb Galbenă

Primarul General, Gabriela Firea, anunță că Primăria Capitalei finanţează în continuare Fundaţia Crucea Alb Galbenă, pentru a ajuta sute de vârstnici care nu se pot deplasa şi care au nevoie de medicamente sau îngrijiri la domiciliu.

Firea s-a întâlnit cu directorul general al Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, Mariuca Ivan, pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Capitală.

„Am discutat despre continuarea şi dezvoltarea primului centru pilot de servicii integrate de îngrijire – iniţiativa care reprezina o premieră atât în Bucureşti, cât şi în ţară ! Acesta a fost şi rămâne un model de bune practici care poate fi multiplicat la nivel naţional.

Astfel, Primăria Capitalei va finanţa serviciile integrate oferite la domiciliu de medicii, asistenţii medicali, sociali, kinetoterapeuţii şi îngrijitorii Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, pentru vârstnicii aflaţi în nevoie din toate sectoarele Capitalei, iar pentru aceasta voi promova o hotărâre de consiliu în şedinţa din luna februarie.

Totodată, am mai discutat astăzi şi despre o componentă a centrului pilot de servicii integrate, şi anume despre dezvoltarea sistemului de teleasistenta şi teleurgenta ‘Butonul Rosu’. Prin acest sistem se supraveghează şi monitorizează pacienţii în momente de criză”, a spus Firea.

De asemenea, ea a dat asigurări că Primăria Capitalei va sprijini în continuare cu tot ce este necesar Fundaţia Crucea Alb Galbenă, organizaţie care, cu ajutorul fondurilor Primăriei Municipiului Bucureşti, va putea oferi îngrijiri specializate la domiciliu pentru sute de vârstnici:

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati