Firea: Producătorii agricoli vor vinde în frig, direct pe trotuar sau în parcări. Legumele și fructele se vor strica

Gabriela Firea spune că în Bucuresti functioneaza 63 de piete, iar în acestea vând direct producatori agricoli din marile bazine legumicole sau distribuitorii din Ilfov –  Vidra, Nuci, Snagov, Jilava, Copăceni, 1 Decembrie, Darasti, Magurele, Giurgiu – Varasti, Colibasi-Câmpurelu, Izbiceni – Olt, Dambovita – Băleni, Lunguletu, Brezoaele, Prahova – Pucheni, Balta Doamnei, Buzau – Movilă Banului, Pogoanele, Ialomita – Movilița, Sindrilita etc.

„În acest moment, toti sunt afectati de decizia injusta si inumana luata de premierul Orban si ai sai sfatuitori de taina de a considera pietele mai periculoase decat magazinele. Oamenii vor vinde in frig, direct pe trotuar sau in parcari. Legumele si fructele se vor strica. Sunt afectate mii de familii.

  • Dar cui sa-i pese? Pentru PNL si Orban, “bolnavii sunt de vina pentru ca s-au imbolnavit”, elevii sunt de vina pentru ca prefera scoala cu prezenta fizica, medicii sunt de vina pentru ca dau semne de epuizare, tinerii sunt de vina pentru ca sunt tineri si devin “raspandaci”.

 

  • În afara de nedreptatea strigatoare la cer la care sunt supusi agricultorii si distribuitorii de legume si fructe romanesti, versus marile lanturi de magazine, pe care Orban le considera sterile, s-a dat o grea lovitura vietii, obiceiulul de consum si bugetului cumparatorilor.

Adica tuturor romanilor care se aprovizioneaza, macar la sfarsitul saptamanii, daca nu de 2-3 ori saptamanal, direct din piata. Unde e mai ieftin, mai proaspat, mai placut si unde se leaga prietenii de-o viata.

  • Fiecare dintre noi avem un vanzator dintr-o piata in care avem incredere, de ani de zile, de unde cumparam branza, oua, lapte proaspart. Cu totii am legat o prietenie cu o batranica sau cu un gospodar de prin Vidra sau alte comune limitrofe, care aduc la piata marfa mai curata, fara chimicale sau, oricum, nu in exces.

 

  • Lovitura data romanilor prin masura ucigatoare de a inchide pietele, in loc sa creeze circuite si sa stabileasca reguli sanitare, devoaleaza nu doar amatorismul guvernului PNL Orban, ci si ruperea de viata reala.

 

  • Desprinderea totala de suferinta din aceasta perioada a oamenilor, lipsa oricarui sentiment de ingrijorare fata de ei, tratarea tuturor romanilor ca pe niste scavi. Asa ne conduce acum Orban.

Guvernantii se poarta superior si crâncen cu romanii. Relatia este de sef despotic si subaltern bun de maltratat. Aceasta stare de fapt trebuie sa inceteze urgent!”, a scris Firea, pe Facebook

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati