Firea: Suntem obligaţi să asigurăm truse de prim-ajutor celor care locuiesc în clădirile cu bulină

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat  că autorităţile sunt obligate prin lege să asigure truse de prim-ajutor pentru persoanele care locuiesc în clădirile cu bulină.

„Suntem obligaţi de lege să asigurăm truse de prim-ajutor pentru persoanele care locuiesc în clădirile cu bulină, ceea ce vom şi face, conform legii”, a declarat Gabriela Firea, la finalul Conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti.

Primarul General a precizat că se lucrează pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic în aproximativ 200 de imobile cu grad de risc 1, pericol public, atât la punerea în siguranţă, cât şi la consolidare ca atare.

„Este un progres evident pentru că în 30 de ani s-au consolidat doar 20 de clădiri, iar noi am intrat deja în 200, deci de 10 ori mai mult într-un an de când funcţionează Compania municipală pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic”, a declarat Firea.

Declarația a fost făcută după ce Primaria Capitalei a lansat o licitatie publica pentru achizitionarea a circa 6.000 de truse de prim ajutor, pentru a fi folosite gratuit de catre locatarii sau proprietarii care locuiesc in imobile cu risc seismic. Valoarea totala estimata este de 1.256.675 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati