Firea vrea să delege serviciul de iluminat public din București unei companii municipale

Tot mai multe servicii publice din Bucuresti le sunt delegate companiilor municipale infintate de Gabriela Firea. La finele acestei luni va fi randul iluminatui public sa fie preluat de o astfel de companie, daca si consilierii generali vor fi de acord.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se afla patru proiecte de hotarari privind delegarea gestiunii serviciului pulblic de iluminat care compania municipala de profil. Cu alte cuvinte, Gabriela Firea cere CGMB sa aprobe:

– un studiu de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului de iluminat
– un caiet de sarcini pentru iluminatul public din Bucuresti
– un regulament al serviciului de iluminat public din Capitala
– contractul de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public din Bucuresti catre Compania Municipala Iluminat Public SA.

Documentatia mentioneaza ca sistemul de iluminat public (SIP) din Bucuresti este vechi, ultima modernizare avand loc in 2014.

Mai exact, dintre cei peste 101.000 de stalpi de electricitate, ar trebui schimbati circa 40%. Cutiile de distributie ar trebui inlocuite in proportie de 90%. Iar 60% dintre console (partea care sustine si becul, pe un stalp de iluminat) ar trebui, de asemenea, schimbate.

In Caietul de sarcini pentru iluminat si in regulamentul serviciului se arata ca Sistemul de Iluminat Public (SIP) al Bucuresti va trebui sa fie controlat printr-un sistem de telegestiune si ca serviciul de iluminat trebuie sa fie satisfacator atat la nivelul strazilor, cat si pe caile pietonale.

De asemenea, CM Iluminat Public Bucuresti SA – daca va primi delegarea gestiunii serviciului – va asigura iluminatul monumentelor si iluminatul festiv.

sursa ziare.com

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati